Вибухи на аеродромі в Білорусі: стали відомі подробиці

Сьогодні зранку на аеродромі «Мачулищі» пролунало два вибухи. Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на інформацію опозиційного об’єднання білоруських силовиків BYPOL.

Пошкодження отримав російський військово-транспортний літак та снігоприбиральна техніка.

Як інформує УНІАН із посиланням на моніторингову групу «Беларускі Гаюн», за попередніми даними, метою ймовірної атаки був російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50.

«Серед іншого, може йтися про пошкодження борту шляхом скидання з висоти невстановленого предмета», – пише «БГ».

Оновлено (19:15): Ініціатива BYPOL підтвердила, що було скоєно підрив російського військового літака ДРЛО А-50. За інформацією ініціативи, борт зазнав серйозних пошкоджень – пошкоджені передня та центральна частини літака, авіоніка та радіолокаційна антена.

«Пошкодження серйозні, літак точно вже нікуди не полетить. Подія сталася під час роботи поблизу цього літака снігоприбиральної техніки», – пише BYPOL і пов’язує інцидент із діяльністю білоруських партизанів.

Моніторингова група «БГ» також сповіщає, що близько 17:33 на аеродром, де сьогодні вранці (за іншими даними – вночі також) було чути вибухи, з рф прилетів військово-транспортний літак Іл-76 ВКС рф, який раніше вже прилітав в Барановичі і Мачулищі – в лютому 2022 року.

Протягом дня навколо аеродрому спостерігається велике скупчення військових та екіпажів ДАІ, околиці патрулює вертоліт, на землі працює ОМОН.

Повідомляється, що ДАІ продовжує зупиняти і перевіряти машини. Перевіряють багажники і мобільні телефони водіїв і пасажирів.

Що відомо про аеродром у Мачулищах

У міському селищі Мачулищі, що за кілька кілометрів від Мінська, розташовані 50-а змішана авіабаза ВПС і ППО Білорусі і військовий аеродром.

Аеродром активно використовується російською федерацією, яка веде загарбницьку війну проти України. Зокрема, тут розташовуються російські винищувачі МіГ-31К, здатні переносити і запускати гіперзвукові ракети «Кинджал». Регулярні злети цих літаків неодмінно супроводжуються оголошенням на всій території України повітряної тривоги – до моменту приземлення борту. Злети часто відбуваються одночасно із підняттям в небо російського літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50У.

У неділю, 26 лютого, на цьому аеродромі, як повідомляли ЗМІ, пролунали вибухи. Сповіщали про можливе пошкодження російського військового літака невідомої моделі та снігоприбиральної техніки.

Похожие новости

Під Бєлгородом окупанти будують новий аеродром

CША засудили фіктивні «вибори» у Білорусі

Лукашенко забажав «сообразить на троих»: залучити Білорусь до співпраці Росії та КНДР

Ми використовуємо cookies! Читати більше