Землетрус у Туреччині та Сирії: кількість загиблих перевищила 11 тисяч осіб

Автор Галина Шподарева

У Туреччині та Сирії тривають пошуки жертв і тих, хто вижив під час сильного землетрусу 6 лютого. За останніми даними, жертвами стихії стали понад 11000 осіб в обох країнах, повідомляє УНІАН із посиланням на ВВС.

Президент Турції Реджеп Тайіп Ердоган оголосив, що число загиблих в результаті землетрусу в понеділок досягло 8754 людини. У поєднанні з 2470 відомими випадками смерті в Сирії загальне офіційне число загиблих становить 11224 людини.

Тим часом Всесвітня організації охорони здоров’я попереджає, що число жертв може різко зрости, а катастрофа може торкнутися понад 23 мільйонів чоловік.

Як повідомляється, родичі жертв, озброєні кирками і ломами, приєдналися до рятувальних робіт в одному з найбільш постраждалих турецьких міст.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив тримісячний надзвичайний стан у 10 провінціях, які найбільше постраждали від землетрусу. Країни з усього світу направляють допомогу рятувальникам. Україна направляє до Туреччини групу рятувальників і техніку.

Вночі 6 лютого в прикордонних районах Туреччини і Сирії стався сильний землетрус магнітудою 7,8. Потім послідували десятки сильних афтершоків, а вдень – ще один сильний землетрус магнітудою 7,7. З того часу кількість жерт продовжує постійно зростати. 

До Міністерства закордонних справ надійшло понад два десятки звернень про відсутність зв’язку з українськими громадянами, які проживають у районах Туреччини. 

Раніше також повідомлялося про двох загиблих українців, проте пізніше посол України в Туреччині Василь Боднар повідомив, що двоє українців, яких турецька сторона вважала загиблими, живі. Їх врятували з-під завалів.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше