7 переваг наскрізних конекторів RJ45 нового покоління®

Автор АТН

7 переваг наскрізних конекторів RJ45 нового покоління

Наскрізні конектори RJ45 (наприклад, виробництва Jonard Tools) відрізняються від стандартних відсутністю передньої стінки, в яку впираються провідники. Всі жили витої пари проходять конектор наскрізь, а надлишки автоматично обрізаються спеціальним кримпером, або видаляються бокорізами. Використання нових конекторів RJ45 зводить можливість найпоширеніших помилок монтажу практично до нуля.

Розглянемо основні відмінності двох типів RJ45 та переваги наскрізних конекторів.

Переваги наскрізних конекторів RJ-45 та проблеми “no name” з’єднувачів

Перевага №1

Не дотримання розпінування конектора – одна з найчастіших проблем. Навіть якщо ви добре знаєте правильну схему, дроти можуть помінятись місцями вже всередині роз’єму, потрапивши не в ті напрямні пази. Потрібно мати гарний зір, щоб проконтролювати дотримання кольоровості проводів через напівпрозорі стінки конектора.

Переваги наскрізних конекторів RJ-45 та проблеми no name з'єднувачів

Наскрізні конектори RJ45 дають хороший візуальний контроль розпінування провідників, зменшуючи можливість переплутати кольори.

Перевага №2

При закладенні кабелю в стандартний конектор, один або кілька провідників можуть не дістати до врізного контакту і ніж «проріже повітря», не забезпечивши струмопровідне з’єднання. Таку проблему також важко побачити одразу.

У наскрізних конекторах RJ-45 провідники завжди дістають до врізних ножів

У наскрізних конекторах RJ-45 провідники завжди дістають до врізних ножів.

Перевага №3

7 переваг наскрізних конекторів RJ45 нового покоління® 14

Потрібно звертати увагу на тип провідника, який може бути одножильний або багатожильний. Багато хто не знає, що конектори RJ45 відрізняються формою врізних контактів. Ці контакти бувають двоточковими та триточковими, тобто з двома або трьома врізними ножами на кожному контакті.

Наскрізні конектори, наприклад, Jonard RJ45 оснащені врізними контактами Tripoint

Двоточкові можуть бути призначені для одножильних або багатожильних проводів. Неправильний вибір врізного ножа веде до недовговічного з’єднання або його відсутності. Триточкові врізні ножі універсальні та підходять для будь-якого типу провідників.

Наскрізні конектори, наприклад, Jonard RJ45 оснащені врізними контактами Tripoint (трьохточковими). Вони підходять для одножильних та багатожильних провідників.

Перевага №4

Коли при встановленні стандартних конекторів RJ-45 монтажник залишає надмірну довжину проводів, кабель не може повністю зайти в конектор, і його ізоляція не фіксується спеціальним затискачем. Це призводить до того, що конектор утримується лише контактами, врізаними у провід. У результаті це призводить до порушення з’єднання.

При монтажі наскрізних конекторів

При монтажі наскрізних конекторів, дроти будь-якої довжини проходять крізь його тіло. Ізоляція заходить на максимально можливу глибину і завжди добре фіксуватиметься затискачем, забезпечуючи міцність встановлення.

Перевага №5

Сильне порушення витка пари, наприклад, при неповному заведенні кабелю в конектор, веде до погіршення швидкості передачі. Потрібно максимально зберігати скручування проводів.

Використання наскрізних конекторів полегшує дотримання правильного скручування проводів

Провідники витої пари скручені для зменшення електромагнітних перешкод від зовнішніх джерел та взаємних наведень при передачі сигналу. Особливо це критично для швидкостей від 1 Gbit/s (Cat.6 і вище).

Використання наскрізних конекторів полегшує дотримання правильного скручування проводів. Важко випадково порушити скручування, якщо ізоляція кабелю завжди заходить глибоко в конектор.

Перевага №6

Використання неякісних з’єднувачів. Бюджетні конектори мають надто тонку позолоту на врізних контактах, а часто створено лише видимість її присутності. Позолота потрібна для покращення електричних характеристик контакту та захисту від корозії. Це особливо важливо, якщо конектор знаходиться у вологому приміщенні або боксі на вулиці (наприклад, відеоспостереження). Тонкий шар позолоти веде до швидкого окислення струмопровідних частин конектора і, як наслідок, втрати зв’язку.

Наскрізні конектори RJ45 від Jonard Tools мають максимальний шар позолоти

Наскрізні конектори RJ45 від Jonard Tools мають максимальний шар позолоти, що дорівнює 50 μin (мікродюймів). Це дає їм чудові електричні характеристики та захищає від корозії.

Перевага №7

Головна помилка монтажу стандартних конекторів RJ45 – зневага першими шести пунктами. Може здатися, що не все з перерахованого вище важливо, що порушення правил не веде до проблеми. Але питання в методі оцінки якості роботи?

У 99% випадків перевірку виконують звичайним кабельним тестером

У 99% випадків перевірку виконують звичайним кабельним тестером, який оцінює лише електричну цілісність. Якщо хоч якийсь контакт є, результат буде позитивним. А ось чи буде забезпечено заявлену швидкість передачі – невідомо. Реальну картину дають лише два типи приладів:

  1. Тестери для кваліфікації Ethernet
  2. Тестери для сертифікації СКС

Використання наскрізних конекторів RJ45 від Jonard Tools гарантує:

  1. Простий візуальний контроль колірної схеми розпінування виключає помилки
  2. Провідники завжди дістають до врізних контактів та забезпечують з’єднання
  3. Триточкові контактні ножі для одножильних та багатожильних провідників
  4. Хороша фіксація ізоляції кабелю забезпечує міцність встановлення
  5. Краще збереження скручування проводів, зменшує електромагнітні перешкоди
  6. Позолота контактів 50 μin для кращої провідності та захисту від корозії
  7. Ширина контактної поверхні більша на 30% у порівнянні зі звичайним конектором
  8. Стабільно хороший результат встановлення не залежить від майстерності інсталятора
  9. Забезпечення швидкості Ethernet до 1 Gbit/s (конектори CAT6A)
  10. Стандарт горючості пластмас: UL94V-2. RoHS Compliant

Продовжуйте вдосконалюватися, навчайтеся на чужих помилках і не нехтуйте порадами. Будьте професіоналами своєї справи!

За матеріалами сайту «Залізний Гаррі».

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше