Як читати графіки криптовалют? Види біржових графіків ®

Автор Галина Шподарева

Одним із найвигідніших способів інвестування на сьогодні багато хто з фінансистів називає торгівлю криптовалютою на біржі. Проте, щоб отримати гарний стабільний заробіток, мало буде просто витратити гроші та придбати віртуальну валюту. Дуже важливим моментом при цьому є необхідність знати основи торгівлі.

При заході на будь-яку біржу в першу чергу потрібно обов’язково звертати увагу на графік криптовалют. За допомогою нього можна відстежувати всі зміни курсу віртуальних грошей. Окрім цього, графіки дозволяють передбачити будь-які процеси стосовно криптовалюти надалі. Іншими словами, використовуючи дані графіка, трейдери матимуть можливість бачити наперед ціновий рух криптовалюти. Таким чином отримати заробіток на торгівлі буде набагато простіше.Как читать графики криптовалют?

Основні види біржових графіків

Саме графік є найправильнішим методом дізнатися майбутнє криптовалюти. Проте варто зазначити, що цей вид інформації передбачає декілька основних типів, про які варто сказати окремо:

  • Лінійний графік. Досить простий та доступний навіть для новачків. Зовні він являє собою ламану лінію, де кожен відрізок показує результати торгів за певний час — наприклад, за хвилину або за годину. Кожна точка вказує на ціну валюти в момент закінчення часового відрізка. Такі графіки надзвичайно зручні за необхідності передивлятися велику кількість показників одночасно.
  • Свічковий графік. Назва його зумовлена зовнішнім виглядом, який нагадує тіло свічки, при цьому мінімальна та максимальна ціна формують її так звану тінь. Тіло свічки — це вартість відкриття та закриття торгів. Цей інструмент є надзвичайно зручним і дозволяє отримати дані про зміну вартості криптовалюти за певний період часу.
  • Графік барів. Його відмінність від попередніх полягає в наявності детальної інформації стосовно динаміки цін за певний період часу. Ліва частина бару вказує на вартість на час відкриття торгів, права — на момент закриття. Вертикальна лінія — це розкидування ціни в діапазоні від мінімуму до максимуму.
  • Кластерний графік. Цей інструмент дає можливість дізнатися корисні параметри, які згодяться для якісної аналітики. Цей вид графіку найчастіше використовується вже досвідченими трейдерами, оскільки він передбачає наявність певних знань і вмінь стосовно проведення аналізу.

Відстежувати графіки криптовалют бажано на тій біржі, де запланована торгівля  коїнами, наприклад, WhiteBIT. При цьому треба знати певні моменти їх прочитання.

На що вказують графіки бірж криптовалют

Зазвичай майже всі подібні інструменти включають базові показники, за допомогою яких можна визначати потенціал спаду або зростання криптовалюти. Найчастіше до таких показників відносять:

  • Числа — будь-який актив реалізується за певною ціною в певний період часу. Всього користувачам доступні чотири числові точки, які допоможуть визначити цінність товару — мінімум, максимум, закриття та відкриття.
  • Ticker — це офіційна назва активу, яка подається в дужках. Їх знання вкрай необхідне, оскільки саме біля них зазвичай розташовуються ціни коїнів.
  • Об’єм обороту — це загальна кількість валюти, яка була реалізована протягом всього часу або за певний його період.
  • Лінія тренду — вона допомагає визначити товарну активність на найближчий час. Позначається прямою лінією, яка поєднує дві точки ціни. Особлива увага звертається на правильну відстань між цими точками, оскільки від розташування залежить точність аналізу.
  • Лінія підтримки — уявна лінія, яку малює сам трейдер, щоби зрозуміти найнижчий рівень ціни активу. Цей показник надзвичайно важливий за умов нестабільності ринку.

Також відзначається і лінія опору — аналогічна лінії підтримки, позначає максимально можливу ціну валюти на ринку.

Особливості графіків більш криптовалюти

Ці інструменти, незалежно від виду, будуються за допомогою двох осей. Вертикальна вказує на вартість, а горизонтальна — на час. Вони можуть будуватися з різноманітними часовими інтервалами — від 10 секунд до одного місяця. Кожна точка вказує на певний торговий період. Таким чином трейдери отримують можливість дізнатися ціну активу навіть станом кілька років тому, забезпечуючи якісну аналітику по ціновому та торговому об’єму. В залежності від потреб аналітиків створюються біржові графіки з різними способами зображення цінових коливань.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше