Які духові шафи для дому найбільш невибагливі у догляді?®

Автор Галина Шподарева

Існує кілька видів побутової техніки, без яких не обійтися на сучасній кухні, і вбудована духова шафа – один із них. Вибираючи духовку для дому, важливо не тільки визначитися між газовими та електричними моделями, а й вирішити, який спосіб очищення внутрішніх поверхонь буде використовуватися. Найпрактичнішими і невибагливими у догляді сучасні господині називають вбудовувані духові шафи з піролітичним типом очищення.

Функція самоочищення піролізом

Без сумніву, найкраща духовка – та, яка вміє готувати в різних режимах і не потребує до себе багато уваги в плані обслуговування та догляду. Основна доглядова процедура для вбудованих побутових духових шаф – це очищення їхньої внутрішньої поверхні від крапель жиру та залишків їжі. Для цього можна використовувати традиційний підхід – мити духову шафу зсередини звичною побутовою хімією, проте залишки шкідливого мийного засобу можуть зберегтися на стінках і потім потрапити в їжу. До того ж, довго і ретельно вимивати побутову хімію зі стінок компактної духової шафи, розташованої над самою підлогою, не дуже зручно. Ось чому сучасні господині віддають перевагу прогресивним моделям електричних духовок з функцією самостійного очищення. Зокрема, величезною популярністю користуються сучасні піролітичні духові шафи, які вміють чистити себе самі в разі активації відповідного режиму користувачем.

Як працюють духовки з піролізом

Піролітичне очищення засноване на використанні спеціального режиму високих температур, які знищують забруднення самі по собі. В особливих термічних умовах частинки жиру та залишки їжі перетворюються на попіл і обсипаються на дно духової шафи, після чого їх залишається просто акуратно видалити сухою серветкою або вологою ганчіркою. Піролітичне очищення стінок, стелі та дна духової шафи протікає за високих температур, тому, коли запущена відповідна програма, відкривати духовку не можна. Утім, багато моделей із функцією піролітичного очищення оснащені також автоматичним блокуванням дверцят під час термічного очищення внутрішнього простору. Піроліз якісно очищає навіть важкодоступні ділянки внутрішнього простору духової шафи, тому він на голову ефективніший за звичайне миття. До того ж, у цьому разі виключається використання шкідливої побутової хімії на поверхнях, що безпосередньо контактують із харчовими продуктами під час запікання в духовці.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше