Мозаїка на стіні: чому варто обрати саме такий варіант для оздоблення стін? ®

Автор Галина Шподарева

Мозаїка є однією з найдавніших форм мистецтва у світі, яка користується попитом протягом тисячоліть майже у всіх куточках світу. З плином часу вона не тільки не втратила свою популярність, а й завойовує все більше прихильників серед дизайнерів та архітекторів. Це обумовлює різноманітність доступних матеріалів з яких вона виготовляється та різноманіття візерунків. На ринку можна зустріти все, чого душа забажає. Тут є все – мармур, травертин чи скло, плитки відрізняються також за формою. Це дозволяє втілювати в життя будь-які дизайнерські рішення. Використовується мозаїка для оздоблення підлоги, стін, оформлення басейнів тощо. Придбати різні види мозаїки можна в DecorStoneHub

Які види мозаїки існують?

Варіанти мозаїки є різні (про них йтиме мова далі), тому вибрати кращий для себе варіант неодмінно зможе кожен. 

Скляна мозаїка

Це один із найпоширеніших і найпопулярніших варіантів на ринку. Скляна мозаїка на стіні поєднує в собі інноваційні технології та традиційну майстерність – вона може похизуватись цілою низкою переваг, серед яких: висока міцність оздоблювального матеріалу, стійкість мозаїки до хімічного впливу, нульове водопоглинання, відмінна жаростійкість, морозостійкість, стійкість до перепадів температур та стійкість до ультрафіолетового випромінювання, величезна гама доступних кольорів та естетичність. Мозаїка зі скла може бути напівпрозорою, непрозорою та навіть дзеркальною завдяки різноманітності технологій виробництва.

Мозаїка зі скла Marine Mix АкваМо

Мозаїка з травертину

Така мозаїка являє собою різновид кам’яної мозаїки, яка користується сьогодні неабияким попитом на ринку. Такий вид оздоблення використовують як для облицювання зовнішніх стін будівель, так і для прикрашання внутрішніх приміщень (кухні, ванної кімнати тощо). Перевагами цієї мозаїки є: екологічність матеріалу, довгий термін служби, простота у догляді, легкість викладки, естетичність, унікальність малюнку тощо. 

Мозаїка з травертину Полірована МКР-3П (47x47) Travertine Classic

Мозаїка з мармуру

Вона є одним із найулюбленіших матеріалів дизайнерів. Ряд переваг, властивих мозаїці, дісталися їй «у спадок» від самого мармуру. Це насамперед довговічність та інші механіко-хімічні властивості мармуру. Довговічність мармуру складно піддавати сумніву – безліч як архітектурних, так і скульптурних пам’яток античності дійшли до наших років через тисячоліття практично в первозданному вигляді. Також не можна залишити поза увагою водостійкі та вогнетривкі властивості мармуру. Мозаїка з мармуру залишається стійкою до впливу перепадів температур та деяких хімічних агентів. Однак тут слід бути вкрай обережним – властивості затирання повинні не поступатися мармуру за хімічною активністю, щоб мармурова мозаїка не пошкодилася в області швів і стиків. Що ж до водостійких властивостей, то вони роблять мозаїку з нього просто хітом для облицювання басейнів, ванних кімнат та хамама. Крім того, візерунки з мармурової мозаїки в таких приміщеннях роблять інтер’єр самобутнім та унікальним. А вони можуть бути будь-які, все залежить виключно від фантазії дизайнера. Нескінченна кількість комбінацій форм окремих елементів мозаїки, кольорів та відтінків мармуру, а також патернів малюнка роблять мармурову мозаїку лідером в оформленні великих приміщень.

Мозаїка з мармуру Vivacer (Вівасер) L1210

Мозаїка в інтерʼєрі 

Мозаїка має безліч варіантів застосування. Для підтримки класичного стилю в інтер’єрі будинку чи квартири можна обрати щось з виробів стриманих тонів. Романтичні кольори чудово вписуються в прованс та інші напрямки, що демонструють ніжність та легкість. При виборі мозаїчного покриття важливо розуміти, який результат ви хочете отримати. Тільки так вдасться не помилитись у виборі та досягти бажаного результату. 

Варто відзначити, що для оздоблення стін не обовʼязково використовувати виключно мозаїку. Так, гарною ідеєю є комбінований варіант: керамічна плитка + мозаїка. Щодо варіантів оформлення приміщення таким чином, то тут також є різні доступні варіанти: 

  • Оригінально та цікаво виглядає облицювання мозаїчною плиткою екрану для ванни та стін, на тому ж рівні. Інша частина вертикальної поверхні до стелі обробляється звичайною керамікою. Обираючи будматеріали варто звернутися до однієї кольорової гами (особливо це актуально при оформленні приміщень невеликих за площею), оскільки контрастні варіанти візуально скрадують площу та можуть зробити перебування в ванній кімнаті незатишним.

  • Можна зробити оригінальне обрамлення дзеркала за допомогою мозаїчних елементів. А ось для рамки варто вибрати контрастний колір. Якщо в кімнаті є вікно, то його можна задекорувати аналогічним способом. Так вдасться створити цілісну композицію у приміщенні. 

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше