На що здатні сучасні тепловізійні камери: ТОП найпотужніших технологій®

Автор Галина Шподарева

Головне призначення тепловізійних камер — спостереження у темряві. Однак останнім часом виробники вбудовують у такі камери нові й нові технології, які роблять їх куди функціональнішими та кориснішими, відповідно — такими бажаними. Експерти маркетплейсу систем безпеки Bezpeka.club зібрали ТОП останніх тенденцій у тепловізійному світі.

  1. Штучний інтелект та відеоаналітика

Головна мета вбудови до тепловізійних відеокамер штучного інтелекту та відеоналітики — підвищення точності та прискорення реакції. Так, спочатку програми аналітики аналізують побачене і, у разі потенційної небезпеки, миттєво про неї повідомляють. Зафільмований матеріал можна переглядати, аби самостійно оцінити характер загрози та сформувати подальші дії. Наприклад, визначити, на відео людина чи тварина.

  1. Хмарні технології

Використання популярних хмар — не новинка у системах безпеки загалом, але доволі нове та актуальне рішення для тепловізійних камер. Деякі постачальники дозволяють використовувати свої камери разом з усіма наявними на ринку VMS. Аналогічно це працює і зі звичайними камерами спостереження.

  1. Роздільна здатність

Разом із підвищенням якості фільмування на смартфонах і традиційних камерах спостереження зростає і якість картинки тепловізійних відеокамер. За останній час вона зросла з QVGA (320×240) до VGA (640×480), а згодом і до HD (1080×720), хоча якість VGA нині вважається високою. Вища роздільна здатність, крім очевидної переваги у картинці, забезпечує більшу відстань та ширше покриття. Однак зазначимо, що при виборі тепловізійної камери не слід забувати про баланс між вартістю та роздільною здатністю.

Так, камери з якістю 1080×720 (сенсором HD) у кілька разів дорожчі за камери 640×480 (сенсор VGA). Камери VGA удвічі-тричі дорожчі за камери з роздільною здатністю 320×240 (QVGA). Тож, залежно від ваших цілей, обирати камери з найвищою якістю не завжди може бути обов’язково, тоді як в інших випадках — низька якість може забезпечувати і низький рівень безпеки. Зауважимо, що сенсори з вищою роздільною здатністю переважно використовуються у камерах, призначених для використання у військовій сфері та інших галузях, менш чутливих до ціни і чутливих до високої ефективності.

А обрати свій ідеальний варіант тепловізійної камери ви можете на маркетплейсі систем охорони Bezpeka.club, у наявності якого як звичні охоронні системи, так і актуальні мілітарні прилади та спорядження. Фахівці магазину залюбки проконсультують вас щодо ваших ідеальних варіантів, а при купівлі ви отримуєте не лише високоякісну техніку, а й усі документи та гарантії, які підтверджують її рівень.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше