Особливості вантажних шин ®

Автор Галина Шподарева

Вибір гуми для вантажних автомобілів – це дуже відповідальний крок. Потрібно враховувати безліч факторів, від яких буде залежати безпека, ефективність та довговічність служби. Не варто економити на вантажних шинах, віддаючи перевагу дешевим варіантам. Краще вибрати продукцію відомих брендів, які заслужили собі відмінну репутацію, орієнтуючись на співвідношення ціни та якості. Яким критеріям повинна відповідати якісна вантажна гума?

Конструкція вантажної шини та склад гумової суміші

На експлуатаційні характеристики вантажної шини безперечно впливають тип конструкції даного виробу та наскільки якісним є склад гумової суміші.

  • Радіальні шини забезпечують вантажному автомобілю кращу керованість, економічність та комфортність пересування;
  • З іншої сторони, діагональна конструкція вантажної шини з посиленим каркасом та боковиною підвищує стійкість покришки до механічних пошкоджень та збільшують експлуатаційний термін служби. Простота конструкції робить такі шини легкими у ремонті. У разі проколу, не потрібно змінювати шину, достатньо відремонтувати пошкоджену ділянку.
  • Гумова суміш для якісної вантажної шини виготовляється на основі натуральних та синтетичних каучуків, які роблять гуму міцною та гарантують рівномірний знос, що буде дуже важливим для автовласників, які бажають придбати покришки на довгий термін. 

Призначення вантажних шин

Важливим кроком у виборі вантажної шини є визначення типу техніки та умови експлуатації. 

  • Шини на сільгосптехніку мають забезпечувати їй максимальне зчеплення з ґрунтом та самоочисні властивості, а також найменший тиск на ґрунт. 
  • Шини на будівельну техніку повинні витримувати надвисокі навантаження та бути стійкими до механічних пошкоджень.
  • Шини на вантажні автомобілі для магістральних переїздів повинні відрізнятися паливною економічністю, міцністю та високою вантажністю.

Протекторний малюнок

Ще однією особливістю вантажної шини є особливий протекторний малюнок. Він повинен забезпечувати надійне зчеплення з дорожнім покриттям, відмінне рульове управління та комфортність водіння. 

  • Смугастий малюнок на протекторах використовується переважно на рульовій осі та забезпечує відмінне рульове керування та безпеку;
  • Шини з поперечним малюнком протектора мають відмінні ходові та гальмівні властивості, здатні адаптуватися до дорожнього покриття у будь-якому стані;
  • Шини з асиметричним малюнком протектора підходять для будь-якого типу ґрунту, мають відмінну зносостійкість та чудові гальмівні властивості. 

Перед покупкою вантажних шин проаналізуйте всі умови експлуатації транспортного засобу і зробіть вибір на найкраще для себе. Якщо сумніваєтесь, то зверніться за допомогою до менеджерів інтернет-магазину шин і дисків VRshina. Вантажна гума від VRshina є відмінним варіантом для всіх перевізників.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше