Що таке олія для диференціалів і які особливості вона має? ®

Автор Галина Шподарева

Диференціал – важливий пристрій у конструкції автомобіля, який одночасно виконує кілька завдань, серед яких передача моменту, що крутить, від двигуна до колес, виконання функцій редуктора в поєднанні з головною передачею. Також він встановлює колеса на різні кутові швидкості, завдяки чому транспортний засіб стає стійким, комфортним у використанні. 

Але в процесі застосування конструкція може зношуватися, деформуватися, тому про робочі параметри варто замислитись заздалегідь. Тільки в такому випадку керування буде гарантовано на високому рівні безпеки та комфорта, а транспортний засіб працюватиме корректно, якісно. 

Що таке диференціальна олія?

Диференціал складається з великої кількості металевих деталей різних форм, тому є підвищене тертя, висока ймовірність зносу. Для акуратної та дбайливої роботи не обійтися без використання олії в диференціалі. Є кілька різновидів, які можна знайти за посиланням https://bex-space.com/oliji-dlya-diferencialiv на сайт магазину Bex Space. Тому, залежно від поставлених завдань та особливостей застосування, можна зробити розумний вибір.

Диференціальна або відновна олія – це різновид речовини, розробленої спеціально для коректної роботи в умовах високого тиску. Йому характерна висока щільність, в’язкість, тому всі деталі ретельно змащуються засобом, щоб уникнути зносу.

Своєчасна заміна диференціальної олії

Основною причиною заміни диференціального масла вважається те, що з часом застосування воно втрачає свої властивості, забруднюється, стає непридатним для обробки деталей. Але незважаючи на те, що термін використання такої речовини вищий, ніж інших моторних масел, є потреба у своєчасній заміні при врахуванні низки параметрів.

Термін заміни залежить від стилю водіння, рекомендацій виробника, марки автомобіля, оскільки тільки так можна запобігти появі проблем технічного плану. Але за стандартом заміну варто проводити під час пробігу від 30 до 60 тисяч кілометрів.

Етапи заміни

Якщо потрібно швидко і якісно провести заміну диференціальної олії, то обов’язково враховуються такі етапи:

  1. Запускається двигун автомобіля і робиться невелика обкатка місцевістю, щоб в’язка речовина розігрілася.

  2. Транспорт встановлюється на рівній поверхні на гальмо стоянки.

  3. Застосовується домкрат або підйомний механізм для підняття автомобіля та встановлення у правильному положенні для проведення всіх необхідних маніпуляцій.

  4. Підготовляється робоча територія, щоб швидше та простіше впоратися із завданням.

  5. Зливається старе масло, для цього треба підставити під отвір лоток чи контейнер.

  6. Всі деталі ретельно протираються чистою тканиною, обробляються, щоб запобігти накопиченню залишків непридатної речовини.

  7. Заливається нове масло до встановленої лінії згідно дотримання наданої інструкції. Це дозволить уникнути проблем при наступному запуску двигуна та використанні автомобіля.

Якщо не вдається самостійно виконати такі роботи, найбільш правильним рішенням буде звернення до фахівців технічного обслуговування авто. Вони мають всі необхідні інструменти, матеріали та навички, що гарантує високу якість заміни.

На кожному етапі важлива уважність, акуратність, повне дотримання правил, оскільки так можна запобігти неякісному виконанню робіт. А якщо потрібно знайти перевірену та надійну диференціальну олію, то на сайті інтернет-магазину Bex-Space за посиланням https://bex-space.com/ надаються великий асортимент, консультація фахівців та сертифікати на всі позиції.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше