Українка Білодід завоювала золото чемпіонату Європи 2024 з дзюдо

Автор Геннадій Семенов

Українська спортсменка Дар’я Білодід здобула золоту медаль у ваговій категорії 57 кг на чемпіонаті Європи з дзюдо, що стартував у Загребі, столиці Хорватії.

Про це повідомляє SPORT.UA.

23-річна українка послідовно здолала п’ятьох суперниць: у перших раундах – Піхлу Салонен із Фінляндії, Ацелію Топрак з Азербайджану. У чвертьфіналі Білодід перемогла Тімну Нельсон-Леві з Ізраїля, а у півфіналі – Етері Ліперталіані з Грузії.

Українка Білодід завоювала золото чемпіонату Європи 2024 з дзюдо 7
Ukraine’s Daria Bilodid (R) fights against Slovenia’s Kaja Kajzer during the -57kg individual bout for the gold medal of the Judo European Championships Seniors at the Arena Zagreb, in Zagreb, on April 25, 2024.

У фіналі Білодід зустрілася зі словенкою Каєю Кайзер. Цікаво, що у 2023 році у чвертьфіналі Гран-прі Загреба українка зазнала від неї поразки, отримавши третє попередження.

Цього разу для визначення переможця після 4 хвилин основного часу знадобився золотий рахунок (golden score). На 3-й хвилині додаткового часу українка перемогла, оскільки Кайзер заробила третє попередження та отримала червону картку.

Українка Білодід завоювала золото чемпіонату Європи 2024 з дзюдо 9

Для Білодід це четверта медаль на чемпіонатах Європи –у 2017 та 2019 роках вона здобувала золото, а у 2021 році стала срібною призеркою, виступаючи у ваговій категорії до 48 кг.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше