Харьковчане могут с помощью ОСМД контролировать тарифы на коммунальные услуги

Автор АТН

Согласно новому Закону об ОСМД харьковчане могут выбирать поставщиков услуг – таких как вывоз мусора или благоустройство территории, уверяют в “Объединении Самопоміч” и таким образом бороться с монополистами.
Тарас Ситенко, председатель ХОО “Об’єднання “Самопоміч”
Якщо ми замовляємо послугу, то доведіть нам, що ця послуга має коштувати так як ви кажете, це по-перше, по друге є якість надання послуг, ми маємо вимагати, щоб якість була такою, як ми хочемо.

Также “Самопоміч” настаивает – харьковчане должны требовать у коммунальников отчеты о результатах их деятельности и финансовых затратах.
Алена Бабак, народный депутат “Об’єднання “Самопоміч”, зам. председателя комитета ВР по вопросам ЖКХ
Це може бути і питання фінансової звітності, з якою ви хотіли б ознайомитися, а це коммунальне підприємство, звітність має бути відкрита, як акционерне товариство, ми всі власники, тому мусимо мати доступ безперешкодний до такої інформаціі.

Кроме того, “Самопоміч” уже готовит законопроект о том,  чтобы обязать нацрегулятора усилить контроль за деятельностью коммунальных предприятий.

Харьковчане могут с помощью ОСМД контролировать тарифы на коммунальные услуги 7Харьковчане могут с помощью ОСМД контролировать тарифы на коммунальные услуги 9

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше