Бійці бригади «Спартан» показали як проходить інтенсивний вишкіл

Автор Галина Шподарева

Штурмові підрозділи 3 бригади оперативного призначення «Спартан» проходять інтенсивний вишкіл. Гвардійці мають навчитися користуватися рядом зразків озброєння. Вони готуються до тактики дій у місті та лісовій місцевості. До програми входять також тактична медицина та інженерна підготовка.

Перше, що впало в око при зустрічі з добровольцями бригади «Спартан» – це їхнє озброєння. У руках вони тримали нові Форти-221, штурмові гвинтівки системи булпап.

нацгварцієць, позивний «Бізон»

Це – штурмова гвинтівка українського виробництва Форт 221, зброя другого ешелону. Використовується у разі виникнення близького контакту, щоб ми могли придушити вогнем противника. Наша основна зброя – це снайперські гвинтівки. До військової служби був актором кіно та професійним спортсменом. Багаторазовий чемпіон України та рекордсмен України з паверліфтингу.

Раніше «Бізон» знімався у серіалах, грав бандитів, бо має характерну зовнішність. Одна з прем’єр відбулася просто напередодні вступу до «Гвардії наступу». Шлях до бойового підрозділу виявився нелегким.

нацгварцієць, позивний «Бізон»

До військ приєднався 26 лютого 2022 року. Спочатку пішов до добровольчого батальйону та перші півтора місяця боронив рідне місто – Харків. Потім вирішив піти офіційно по мобілізації та потрапив спочатку у тилову частину Нацгвардії. Деякий час намагався перевестися знову до бойового підрозділу та дізнався про формування «Гвардії наступу», і зрозумів, що це те, що мені потрібно!

Його товариш «Італієць» донедавна був реабілітологом та тренером. Сьогодні він опановує військове мистецтво.

нацгварцієць, позивний «Італієць»

У третій бригаді я з другої половини лютого, і одразу ж почалися активні навчання в усіх напрямках. Також я їздив проходити відбір на навчання за кордоном, пройшов його. У нас всі – добровольці! У нас всі хлопці, або служили дуже довго, або навіть з бойовим досвідом. А ті, хто без досвіду, типу мене, вони навчаються дуже активно, і готові йти у бій!

Вишколом добровольців займаються досвідчені інструктори та офіцери.

Дмитро, офіцер НГУ

На даному етапі проводиться індивідуальна підготовка з основних предметів (вогневої, тактичної, інженерної підготовки та основ тактичної медицини). Готуємо бійців до штурмових дій в місті, сільській та лісистій місцевості. Серед озброєння, яке вивчаємо сьогодні тут: автоматичний гранатомет, великокаліберний кулемет, а також протитанкові керовані ракети.

При цьому бригада «Спартан» продовжує активне ведення бойових дій. З грудня 2022 року гвардійці воювали у Бахмуті.

Олег Сахон, начальник Східного ТУ НГУ

Ми розпочали формування бойових груп. Програма досить серйозна. Вона розпочалася з лютого місяця. Вона буде надалі продовжуватись. Це довготривалий процес. Він розрахований до місяця-двох часу, в залежності від фахівця і спеціаліста. Все заряджено на те, щоб виконати поставлену задачу Президента та Уряду щодо формування цих бригад.

Бійці бригади «Спартан» показали як проходить інтенсивний вишкіл 17

Олег Синєгубов, начальник Харківської ОВА

Харківська область входить у трійку лідерів по формуванню бригад Гвардії наступу. Відбір пройшов хлопців. Вони мотивовані. Всі проходить злагодження, навчання на сучасних видах озброєння. Власне кажучи, готуються далі захищати, відбивати та деокуповувати нашу територію.

Гвардійці бригади «Спартан» є питомою складовою Сил Оборони України. Вони професійно нищать російських загарбників на східних рубежах й відчайдушно б’ються за волю та суверенітет українських земель.

Анкета для вступу на сайті https://storm.mvs.gov.ua/

Джерело: відділення інформації та комунікації Східного територіального управління Національної гвардії України.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше