Через обстріли сильні пожежі сталися у Богодухові, Чугуїві та Циркунах

Автор Марина Ніколаєва

За добу з 17 по 18 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС продовжували виконувати службові обов’язки в умовах воєнного часу.

Загалом за добу рятувальники здійснили 34 оперативних виїзди, з яких: на ліквідацію пожеж — 23, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 11, пожеж, що сталися з інших причин — 12; також 3 рази для проведення аварійно-рятувальних робіт, 2 — для надання допомоги населенню, 6 — інші виїзди.

Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапились у Чугуївському (5) та Харківському (6) районах області. Горіли приватні будинки, надвірні забудови, гаражі, об’єкти інфраструктури та природні екосистеми.

У Циркунівській громаді потрапляння рашиського снаряду спричинило пожежу на території 2-х приватних домоволодінь. Там горіли 2 будинки та надвірні забудови на загальній площі понад 200 км.м. 4 підрозділи ДСНС з Харкова боролись з вогнем понад 1,5 години.

На території Богодухівської громади розриви снарядів спричинили загоряння хвойної підстилки у лісовому масиві. Вогонь швидко набрав значної сили та перекинувся на сухостій, що межував з лісом. Загальна площа пожежі на момент прибуття рятувальників склала біля 10 га. З пожежею боролись з 08:55 до 11:10 2 оперативних відділення 51-ї ДРПЧ.

Через причину, що не пов’язана з ворожими обстрілами, сталась пожежа у м. Чугуєві. Там о 21:28 на бульварі Комарова загорілися 6 гаражів на площі 350 м.кв. На місце пожежі було направлено 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки ДСНС та 18 рятувальників. О 00:40 пожежу вдалось ліквідувати.П

ротягом доби проводились аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів у зруйнованих будівлях Київського, Індустріального районів міста Харкова та Дергачівській громаді.Силами піротехнічних підрозділів ДСНС знешкоджено 16 ворожих боєприпасів.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше