Допомагав ворогу підключатися до електричних мереж: жителя Куп’янська підозрюють у колабораціонізмі

Автор Ксенія Кайдалова

Чергового колаборанта викрили співробітники Служби безпеки на території деокупованого міста Куп’янськ Харківської області.

Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Зловмисником виявився 48-річний чоловік, який обійняв посаду «начальника Купянского РЭС Государственного унитарного предприятия «Харьковэнерго».

За даним слідства, він за власною ініціативою пішов на співпрацю з рашистами та проводив свою господарську діяльність у взаємодії з незаконною владою держави агресора – так званою «военно-гражданской администрацией Купянского района Харьковской области».

Зловмисник брав безпосередню участь у засіданнях і службових нарадах окупаційної адміністрації, погоджував з ними всі свої дії та рішення.

Виконуючи ворожі завдання, він організовував роботу електророзподільчих мереж на окупованій території району, а також забезпечував заживлення електричною енергією органів окупаційної влади і збройних підрозділів рф.

До того ж, використовуючи техніку, яка перебувала на балансі підприємства, колаборант допоміг окупантам розмалювати стелу з назвою міста «Куп’янськ» у кольори прапору держави-агресора.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 48-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України), повідомив спікер прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

За клопотанням прокурорів йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування проводить СВ ХРУП №3 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше