Фіксувала локації блокпостів та укріпрайонів ЗСУ: на Харківщині судитимуть агентку рф

Автор Галина Шподарева

Жителька селища Докучаєвське Харківського району, розташованого у передмісті Харкова, свідомо приєдналась до закритого Телеграм-каналу, який контролюється російськими спецслужбами.

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Жінка приховано документувала базування Сил оборони у населеному пункті, де проживала. Крім того, вона працює медичним співробітником у селищі Рогань, тому дорогою на роботу вона вишукувала місця базування ЗСУ та військової техніки. 

Насамперед фігурантка фіксувала локації блокпостів та укріпрайонів ЗСУ.

Надалі у закритому проросійському чаті вона писала всю зібрану інформацію, яка була необхідна ворогу для завдання прицільних ударів. Враховуючи, що вказані населені пункти розташовані неподалік Харкова, атаки зс рф послабили б оборону та захист обласного центру.

Мешканка Харківщини «працювала за ідею»: гроші від рф вона не отримувала.

Правоохоронці викрили жінку. На вирок вона очікує, перебуваючи під вартою.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 37-річної жінки за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Обвинувачену судитимуть у Харківському районному суді Харківської області. Їй загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше