Харків втратив основні потужності генерування теплової та електричної енергії через руйнування на ТЕЦ-5

Автор Галина Шподарева

Із руйнуванням ТЕЦ-5 Харків втратив основні потужності генерування теплової та електричної енергії для міста. 22 березня енергетика Харківщини і ТЕЦ-5 зокрема внаслідок масованої атаки ворога отримала найбільших руйнувань з початку воєнних дій. Сьогодні живлення міста відбувається силами інших регіонів.

Про це повідомляє пресслужба ТЕЦ-5.

За словами Харківського міського голови Ігоря Терехова, ТЕЦ-5 повністю зруйнована, унеможливлене виробництво як електричної, так і теплової енергії для Харкова, його мешканців та промислових споживачів.

Повністю оцінити масштаби завданих теплоцентралі збитків та необхідних відновлювальних робіт на об’єкті можна буде лише після завершення огляду та розбору завалів. Але, на думку енергетиків, вже сьогодні очевидно, що це вкрай трудомісткий і затратний процес, співставний з новим будівництвом.

Як зазначив головний виконавчий директор ПрАТ «Харківська ТЕЦ-5» Олександр Мінкович, відновлення теплоелектроцентралі передбачає виготовлення ексклюзивного обладнання енергоблоків, зокрема, турбін, генераторів тощо.

«У разі повноцінного фінансування робіт, допомоги з виробництвом і поставкою устаткування, процес реконструкції триватиме не один рік».

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше