Надав окупантам житло та годував загарбників: в селищі Волохів Яр затримали чергового колаборанта

Автор Галина Шподарева

Контррозвідка Служби безпеки під час стабілізаційних заходів на деокупованих територіях Харківської області викрила та затримала ще одного поплічника ворога.

Колаборантом виявився 60-річний мешканець селища Волохів Яр Чугуївського району, який негативно ставився до представників українських органів влади, правоохоронних структур та військовослужбовців Збройних Сил України. Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, він добровільно почав допомагати представникам російсько-окупаційних військ з першого дня окупації його села.

Зловмисник надав загарбникам свій маєток для проживання, зберігання зброї та розміщення військової техніки.

До того ж, на території свого приватного домоволодіння ворожий поплічник організував пункт харчування для російських військовослужбовців. Готову їжу він особисто розвозив власною автівкою на блокпости рашистів.

Крім цього, зловмисник ініціативно вказав російським військовослужбовцям вигідну для них вогневу позицію, звідки окупанти могли обстрілювати місто Чугуїв та прилеглі до нього села Андріївка, Чкаловське та інші.

За свою відданість рашистам вони «подарували» чоловіку трактор «Білорус», який попередньо загарбали з української агрофірми у сусідньому селі.

Після деокупації району колаборант залишився у селі і сподівався уникнути покарання. Втім, оперативники СБУ викрили його злочинну діяльність і затримали.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 60-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Викрадену рашистами сільськогосподарську техніку – трактор «Білорус» – наразі повернуто законному власнику.

Документування протиправної діяльності та затримання колаборанта здійснювали співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Надав окупантам житло та годував загарбників: в селищі Волохів Яр затримали чергового колаборанта 7

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше