Не встигла втекти: на Харківщині затримала експоліцейську, яка перейшла на бік окупантів

Автор Галина Шподарева

26-річна працівниця Національної поліції, яка на початку збройної агресії рф обіймала посаду інспектора з інформаційної підтримки у одному із районних відділів поліції ГУНП в Харківській області, наприкінці травня добровільно погодилась служити російсько-окупаційним військам. Про це повідомляє пресслужба СБУ Харківської області.

Вона з власної ініціативи написала заяву до окупаційної адміністрації агресора, уклала з її ватажком трудовий договір та була призначена «старшим инспектором группы анализа, планирования и учета» незаконного правоохоронного органу – так званого «управления внутренних дел военно-гражданской администрации Харьковской области». На підтвердження отриманих посад окупанти видали їй відповідне посвідчення та поліцейську форму з фейковими шевронами.

На цій посаді зловмисниця приймала від населення заяви та повідомлення про правопорушення, оформлювала відповідні документи, чим створювала умови для функціонування незаконного правоохоронного органу агресорів, забезпечувала становлення і зміцнення російської влади на тимчасово окупованій території Куп’янського району.

З окупантами зловмисниця співпрацювала до вересня, отримуючи за свою «службу» гроші в розмірі 45 тис рублів на місяць.

З лав Національної поліції України жінка була звільнена у червні в рамках реалізації дисциплінарного стягнення.

Оперативники СБУ затримали зрадницю в с. Старовірівка Куп’янського району. Після деокупації міста силами оборони України зловмисниця переховувалась від українського правосуддя в приватному будинку батьків.

Наразі за матеріалами СБУ їй повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Зловмисниці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За такий злочин зрадниці загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Затримання здійснювали співробітники Управління СБУ в Харківській області спільно зі слідчими Територіального управління ДБР в м. Полтаві та Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше