Незаконне формування «Народна дружина Козачої Лопані»: СБУ затримала пособника

Автор Ксенія Кайдалова

На Харківщині СБУ затримала «народного дружинника», який працював на окупантів.

Ним виявився 32- річний мешканець смт. Козача Лопань, який під час захоплення частини регіону підтримав російських загарбників. Під час окупації регіону зловмисник добровільно вступив у незаконно створене формування «Народна дружина смт. Козача Лопань», що підпорядковувалось збройним формуванням та окупаційній адміністрації держави-агресора.

У складі формування, пособник сприяв діяльності окупаційної влади. Щоб більш ефективно реалізовувати їх завдання, чоловік закликав місцевих мешканців приєднатись до лав «народної дружини».

Зокрема до завдань формування входило:

– виконання окремих функцій правоохоронних органів;

– виявлення та незаконне затримання колишніх військовослужбовців ЗС України та патріотично налаштованих мешканців;

– підготовка та передача матеріальних ресурсів та інших активів представникам збройних формувань та окупаційної адміністрації держави-агресора.

Після деокупації українського міста зловмисник намагався переховуватися від правосуддя, але співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали. Під час обшуку було вилучено значну суму коштів, ймовірно здобуту злочинним шляхом.

Правоохоронці встановлюють джерело їх надходження.На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Наразі зловмисника взято під варту. Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше