Новий пожежний автомобіль отримали харківські рятувальники

Автор Геннадій Семенов

26 березня, за допомогою німецького пожежника та волонтера з Нюрнберга Нільса Таля до Харкова прибув вкрай необхідний пожежний автомобіль підвищеної прохідності.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС в Харківській області.

Новий пожежний автомобіль отримали харківські рятувальники 7
Новий пожежний автомобіль отримали харківські рятувальники 9

Він має повний привід, необхідне протипожежне обладнання та може перевозити 2400 літрів води й 3 осіб особового складу. Ці характеристики допоможуть рятувальникам Харківського району у їхній роботі, особливо у сільській місцевості.

За словами Нільса, ця пожежна машина майже нова і може проїхати щонайменше 1-1,5 мільйона кілометрів. Він надійний та якісний.

Новий пожежний автомобіль отримали харківські рятувальники 11

Машина була виготовлена компанією Schlingmann на базі шасі вантажівки Mercedes-Benz 917.

Нільс Таль, пожежник з багаторічним досвідом, допомагає рятувальникам Харкова та України з початку російської експансійної війни. Він каже, що організувати допомогу зсередини ЄС стає дедалі важче, тому співпраця у сфері допомоги набуває все більшого значення.

Новий пожежний автомобіль отримали харківські рятувальники 13

І цього разу автомобіль, який був наданий коштом муніципалітету Кірхленгерн у Північному Рейні-Вестфалії в Німеччині, був доставлений в Україну спільно з німецько-румунською громадською організацією Johanniter Mission Siret та німецькою неурядовою організацією Water for Ukraine.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше