Обмеження на користування соцмережами: як наказали 14-річну пропагандистку з Харкова

Автор yelyzaveta

Слідчі харківської поліції закінчили розслідування та звернулися до суду з клопотанням про застосування примусових заходів виховного характеру щодо школярки, яка обклеїла майдан Свободи ворожою символікою та записала ролик з гімном агресора в центрі міста.

Про це розповів начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

14-річна дівчина, яка малювала прапори рф, так званої «хнр» та Z-символіку, до поля зору харківських правоохоронців потрапила ще влітку. Тоді школярка виклала в соцмережі відео, в якому лунав гімн росії, а сама вона перебувала в центрі Харкова.

«Ця історія набула широкого резонансу. Ми одразу знайшли і малолітню пропагандистку, і чоловіка, який, ймовірно, впливав на світогляд дитини. Ним виявися друг матері, він часто з’являвся в родині та спілкувався з дитиною. Робота по ньому триває», – розповів Болвінов.

Обмеження на користування соцмережами: як наказали 14-річну пропагандистку з Харкова 7

За його словами, в клопотанні вказали, щоб дівчині заборонили користуватися соцмережами більше, ніж дві години на добу, також викладати відеоролики та публікації до будь-яких соцмереж.

Крім того, їй рекомендовано читати книжки українських авторів, вивчати історію України.

В поліції наголошують, що подібні дії – це не дитячі розваги, правоохоронці кваліфікують їх як суспільно небезпечні. Це кримінальна стаття – «Виготовлення та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України, заперечення такої агресії шляхом представлення її як внутрішнього громадянського конфлікту, виправдовування, визнання правомірною, заперечення тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, що здійснюють збройну агресію російської федерації проти України, представників збройних формувань російської федерації та представників підконтрольних російській федерації самопроголошених органів».

«Дівчина ще не досягла віку, з якого настає кримінальна відповідальність. Але це не означає, що ми будемо ігнорувати подібні злочини.  Крім самої дев’ятикласниці, відповідати нині змушена і її матір, і приятель, який вів з дитиною антиукраїнські бесіди. По ним досудове слідство ще триває. ігнорувати подібні злочини.  Крім самої дев’ятикласниці, відповідати нині змушена і її матір, і приятель, який вів з дитиною антиукраїнські бесіди», – зазначив Болвінов.

Обмеження на користування соцмережами: як наказали 14-річну пропагандистку з Харкова 9

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше