Очолила окупаційний навчальний заклад та рекламувала вступ до російського вишу: встановлено особу колаборантки

Автор Галина Шподарева

За процесуального керівництва Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру 56-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). 

Під час окупації селища Хотімля Старосалтівської ОТГ представники рф на базі українського КЗ «Хотімлянський ліцей Старосалтівської селищної ради» сторили новий навчальний заклад. Назвали його «Государственная бюджетная организация «Хотомлянская общеобразовательная школа І-ІІІ степеней». 

За даними слідства, мешканка села добровільно пішла на співпрацю з російськими загарбниками. Окупанти призначили її на посаду «директора» так званої «государственной школы». 

На колективних нарадах вчителів «освітянка» наголошувала на здійсненні навчального процесу на російській мові та з використанням російських підручників. 

Крім того, на загальних зборах вчителів, учнів та їх батьків «директорка» неодноразово повторювала про можливість отримання диплому, що відповідає російським стандартам освіти з подальшою перспективою навчання у ВНЗ рф.  

Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваної у розшук. 

Досудове розслідування проводять слідчі ВП №1 Чугуївського РУП ГУНП в Харківській області. 

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше