Підприємства Харкова переїжджають до інших регіонів

Автор Ксенія Кайдалова

204 суб’єкти господарювання Харкова, в тому числі 137 юридичних осіб та 67 – фізичних осіб-підприємців, здійснили повне або часткове переміщення потужностей до інших регіонів України за Програмою релокації підприємств.
Про це повідомили у Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку з посиланням на дані Міністерства економіки України. Зокрема, там зазначили, що станом на 2 лютого заявки для участі у державній програмі подали 380 суб’єктів господарювання міста Харкова, з них 265 юридичних осіб та 115 фізичних осіб-підприємців.

За даними міністерства, 104 суб’єкти господарювання вже відновили роботу на нових локаціях, 16 – запропонували локацію для переїзду та 22 – знаходяться на стадії переїзду. Крім того, 122 підприємства відмовилися від запропонованої локації та два – вже повернулося до Харкова (підприємства легкої промисловості та металообробки). Найбільше підприємств релокувалося до Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Хмельницької та Чернівецької областей.

Довідка. Програму релокації підприємств уряд реалізує із середини березня 2022 року з метою зберегти стійкість економіки України шляхом переміщення підприємств із територій, що наближені або перебувають у зоні бойових дій, до безпечніших регіонів Заходу України. Програма передбачає державну допомогу в підборі площ для розміщення виробництва; перевезенні й розселенні персоналу; доборі працівників у місцях дислокації після переїзду. Для того, аби всі учасники процесу релокації могли вільно контактувати одне з одним, створено платформу цифрової взаємодії на базі системи «Прозорро.Продажі» та одного з акредитованих у системі майданчиків E-Tender.

Джерело: Харківська міська рада

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше