Подробиці роботи наркокартелю у Борисполі та Харкові: затримано трьох ділків

Автор Геннадій Семенов

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом особам у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні з метою збуту, а також незаконному збуті наркотичних засобів та сильнодійних лікарських засобів, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та повторно (ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 321 КК України).

За даними слідства, навесні 2023 року 31-річна жінка запропонувала своєму 36-річному співмешканцю заробляти гроші на «наркобізнесі», повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Для цього вони незаконно придбали наркотичний засіб – метадон та сильнодійний лікарський засіб – димедрол. У себе вдома у місті Бориспіль Київської області пара розфасовувала товари по «закладках» та надалі особисто їхала до Харкова.

Приїхавши до міста, ділки передавали товар своїй спільниці — 31-річній харківʼянці, яка вже розкладала «товар» по місту. Потім вона передавала адреси розташування «закладок» чоловіку та жінці, які, своєю чергою, надсилали дані «клієнтам» через месенджер «Телеграм».

Подробиці роботи наркокартелю у Борисполі та Харкові: затримано трьох ділків 7
Подробиці роботи наркокартелю у Борисполі та Харкові: затримано трьох ділків 9

Отримані від незаконного збуту наркотичних засобів та сильнодійних лікарських засобів грошові кошти зловмисники розподіляли між собою у заздалегідь обумовлених частинах.

За попередніми підрахунками, щомісячний «заробіток» учасників угруповання складав приблизно 1 млн гривень.

Подробиці роботи наркокартелю у Борисполі та Харкові: затримано трьох ділків 11

Під час проведення санкціонованих обшуків вилучено грошові кошти в сумі понад 1 млн гривень, автомобіль, придбаний на кошти, отримані від збуту «товару». Загальна вага вилученого метадону складає близько 900 грамів: приблизна вартість такої кількості наркотиків складає майже 2 млн гривень.

20 червня правоохоронці затримали пару за місцем проживання у Борисполі, а їхню спільницю — у Харкові під час розкладання «закладок».

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваних взято під варту.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше