Постраждалих внаслідок ракетного обстрілу Харкова вже 63: дані поліції

Автор yelyzaveta

Загальна кількість жертв ракетних ударів по Харкову 2 січня становить вже 63 особи: 91-річна жінка загинула, 62 людей зазнали поранень.

Про це повідомили в ГУНП Харківської області.

Обстріл Харкова почався вранці близько 7:30. Пролунало щонайменше три вибухи. На місця влучань оперативно прибули всі профільні служби. Слідчі, експерти, вибухотехніки збирають речові докази, опитують свідків і постраждалих, документують наслідки обстрілів. Фахівці ВТУ виявили фрагменти ракет «Іскандер-М».

Пошкоджено багатоквартирні житлові будинки, господарчі споруди, цивільна інфраструктура та автомобілі.

Постраждали 63 людини, з яких одна жінка загинула, 62 – зазнали поранень. Серед поранених шестеро дітей від 6 до 13 років (чотири хлопчики і дві дівчинки).

За словами начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимира Тимошка, росіяни продовжують тероризувати харків’ян і хочуть спричинити паніку серед населення.

«Обстріл було здійснено лише по центру і ми розуміємо, що росіяни не цілилися у військові об’єкти стовідсотково. Ми вважаємо, що удар здійснено з метою примушення харків’ян виїхати з міста та здатися», – сказав Володимир Тимошко.

На місцях подій продовжують працювати слідчо-оперативні групи, експерти та вибухотехніки. За фактами порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України.

📸 Фото: Дмитро Гайдук

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше