Ремонт харківської лікарні: 1,3 млн гривень підрядник поклав до кишені

Автор Геннадій Семенов

За процесуального керівництва Салтівської окружної прокуратури Харкова заочно повідомлено про підозру директору ТОВ за фактами заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого повторно, в особливо великих розмірах, та службового підроблення (ч. ч. 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

За даними слідства, у вересні 2020 року ТОВ, яке спеціалізується на будівництві житлових і нежитлових будівель, взяло на себе зобов’язання провести ремонт частини приміщень приймального відділення будівлі однієї з харківських клінічних багатопрофільних лікарень, про що укладено відповідний договір.

Директор ТОВ-підрядника, переслідуючи власну вигоду, вніс в акти приймання виконаних робіт недостовірні відомості, завищивши обсяги й вартість виконаних робіт та використаних матеріалів.

Зокрема встановлено, що роботи з приклеювання мінеральних плит, утеплення, герметизації горизонтальних стиків стінових панелей та встановлення трансформаторів хоч і зазначені в офіційній документації, не виконувались взагалі.

Надалі на підставі документа, складеного і підписаного підозрюваним, на рахунок ТОВ-підрядника безпідставно перераховано 1,3 млн гривень бюджетних коштів.

Наразі підозрюваний переховується від слідства, вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше