Скандальний тендер харківської поліклініки: футболки по 5000 гривень

Автор Геннадій Семенов

Харківська міська поліклініка №24 під час війни закуповує дорогий одяг, взуття та живі квіти.

29 червня Харківська міська поліклініка №24 уклала договір щодо придбання чотирьох футболок на 21 000 гривень з ФОП Клименко Артем Вікторович. Саме з цим підприємцем, до речі, поліклініка укладає переважну більшість дивних закупівель. За всю історію «відносин» поліклініка №24 заплатила підприємцю Артему Клименко понад десять мільйонів гривень за 578 контрактами. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр.

Так, раніше поліклініка неодноразово закуповувала футболки у того ж ФОП за зіставними цінами й навіть дорожче. Зокрема, у травні було куплено дві футболки по 6 276 грн за штуку.

«Мер Харкова Ігор Терехов пообіцяв розібратися в ситуації з тендерами 24 поліклініки. Головлікаря відсторонено через ситуацію, що склалася, призначено службове розслідування», – повідомили у пресслужбі Харківської міськради.

Також лікувальний заклад неодноразово купляв в того ж ФОП жіночі та чоловічі кросівки. У квітні 2023 року було підписано договір на купівлю двох пар жіночих кросівок по 6 430 грн за пару, а в листопаді 2022 року – дві пари чоловічих – по 5480 грн за пару.

Окрім елітного одягу, у поліклініці поважають вартісні живі рослини. 

Наприклад, 10 червня 2022 року медики купили 2,2 квадратних метри зеленого моху за майже п’ятдесят тисяч гривень. При тому, що 1 кв. метр скандинавського моху ягелю можна без проблем придбати за 4 000 грн.  На фоні цього не виглядає дивною купівля квітки у вазоні за 18 850 гривень у іншого підприємця, ФОП Зубар Всеволод Владиславович.

Поліклініка не змогла обійтись без двох «тещиних язиків» і купила дві живі квітки різної висоти: Сансевьеру Laurentii d27/h105 по 3900 грн. за штуку та Сансевьеру Laurentii d14/h50 за 1600 грн.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше