Судитимуть харківʼянина, який за 12 тис. доларів допомагав ухилянтам втекти за кордон

Автор Галина Шподарева

У Харкові 39-річний чоловік організував незаконний канал втечі військовозобовʼязаних чоловіків. Він домовлявся про безпідставне внесення відомостей про ухилянтів до інформаційної системи «Шлях» в якості волонтерів благодійного фонду. За документами чоловіки нібито здійснювали доставку гуманітарних вантажів.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

За таку «послугу» харківʼянин оголосив ціну у 12 тис. доларів.

Чоловік також проводив «інструктаж» для втікачів, надавав їм поради, вказівки, координував дії щодо особливостей незаконного перетину державного кордону під вигаданими приводами.

Судитимуть харківʼянина, який за 12 тис. доларів допомагав ухилянтам втекти за кордон 7

У жовтні 2023 року правоохоронці затримали ділка у Салтівському районі м. Харкова «на гарячому», коли він отримав від чергового ухилянта другий транш у сумі 10900 доларів США.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 39-річного харків’янина за фактом організації та сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України шляхом надання порад, вказівок, наданням засобів та усуненням перешкод, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). 

Обвинуваченого судитимуть в Московському районному суді м. Харкова.

Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Судитимуть харківʼянина, який за 12 тис. доларів допомагав ухилянтам втекти за кордон 9

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше