Ситуація в Харкові надзвичайно складна – «Укренерго»

Автор Галина Шподарева

Відновлювальні роботи після ракетної атаки на Україні 22 березня тривають 24/7, енергетики працюють, щоб до кінця доби відновити енергопостачання.

Про це повідомив голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Аварійні відключення внаслідок найбільшої масованої атаки на енергосистему України були вимушено запроваджені зранку ще під час атаки.

«Сильніше постраждала Лівобережна Україна. Це Харківська, Сумська, Полтавська, Запорізька області. На Правому березі – це Кіровоградська область, певні обмеження енергопостачання, через відключення обладнання, були і зберігаються в Одеській, Вінницькій та Хмельницькій областях», – розповів Володимир Кудрицький.

За словами Кудрицького, найважча ситуація в Харкові, де ворог буквально намагався знищити всі основні енергетичні об’єкти, які живлять місто. І, якщо в Харківській області ситуація з енергопостачанням стабільна, то в самому Харкові ситуація надзвичайно складна.

В «Укренерго» пояснили, що, крім напряму пошкодженого обладнання, тимчасові обмеження після масованих ракетних обстрілів росії потрібні для того, щоб перевантажити неушкоджені елементи мережі та мати змогу максимально швидко заживити території, де наразі є проблеми. 

«Поки спеціалісти «Укренерго» відновлюють підстанції і роботу деяких електростанцій, які були ушкоджені, є потреба деякий час працювати на зниженому навантаженні. Це важливо для цілісної роботи енергосистеми», – зазначив голова НЕК «Укренерго».

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше