Терехов пообіцяв не відключати у Харкові комунальні послуги боржникам

Автор yelyzaveta

Харківський міський голова Ігор Терехов прокоментував скасування мораторію на відключення комунальних послуг боржникам. Мер зазначив, що міські комунальні підприємства продовжать надавати послуги харків’янам.

Про це повідомляє Харківська міська рада.

«Харків дуже потерпає від обстрілів. Іноді людям просто немає чим платити за комунальні послуги. Тому ми не відключатимемо тепло- та водопостачання споживачам, які мають борги. Щодо електроенергії, то домовлятимемося з відповідними службами. Не можна сьогодні відключати людей від електропостачання», – зазначив Терехов.

Також мер наголосив, що всі комунальні підприємства вчасно оплачують послуги електропостачання.

Нагадаємо, в Україні скасували заборону на припинення надання житлово-комунальних послуг, нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені) та заборгованості за ЖКП для населення у разі несплати. Проте це рішення не стосується територій, де ведуться бойові дії, та тимчасово окупованих територій.

Згідно з постановою № 1405 від 29 грудня 2023 року, мораторій на відключення від послуг, нарахування пені та стягнення заборгованості продовжить діяти тільки на територіях, на яких ведуться бойові дії.

Також заборона розповсюджується на тимчасово окуповані території, відповідно до переліку Мінреінтеграції.

Крім того, постановою забороняється нарахування плати за житлово-комунальні послуги на окупованих територіях з дати початку по дату завершення тимчасової окупації.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше