У Харкові міністр культури оглянув найбільш пошкоджені культурні ділянки міста

Автор Ксенія Кайдалова

У Харкові Олександр Ткаченко разом із заступницею начальника ХОВА Вітою Ковальською оглянули заклади культури, які найбільше постраждали від руйнувань, завданих російським агресором.

«Нам важливо підтримувати не лише відновлення будівель закладів культури, а й відновлення їхньої роботи. Найближчим часом плануємо відновити роботу одного із харківських театрів. Увага буде приділятися не тільки лікарням і школам, але й культурі, яка є символом боротьби за нашу ідентичність», – розповів Олександр Ткаченко. 

За словами міністра, впродовж повномасштабного російського вторгнення в різних куточках України відбулося понад 50 прем’єр. 

«Це величезний внесок творчих колективів. Фактично, ренесанс. Люди із задоволенням відвідують театри, бо це дозволяє не лише відволіктися від війни, а й отримати натхнення до Перемоги», – зазначив міністр.

Він додав, що наразі також напрацьовано заходи для відновлення нормальної роботи бібліотек, театрів та музеїв і обладнання в їх приміщеннях укриттів.

«На деокупованих територіях Харківської області також активно відновлюємо роботу друкованих видань, україномовних радіостанції, телебачення. Робимо все можливе, аби культурне життя в повній мірі поверталося до наших людей», – зазначив міністр культури та інформаційної політики.

За словами Віти Ковальської, питання відновлення об’єктів та закладів культури в регіоні постійно перебувають на контролі начальника ХОВА Олега Синєгубова. 

«Я вдячна пану міністру за візит до Харківської області. Під час сьогоднішньої робочої зустрічі ми спільно оглянули об’єкти культури, які найбільше постраждали в результаті російського вторгнення, обговорили та намітили плани щодо відновлювальних робіт не лише у Харкові, а й в області», – розповіла Віта Ковальська.

Вона зазначила, що в регіоні налічується майже 2000 закладів культури та 9500 об’єктів культурної спадщини. В результаті повномасштабного вторгнення рф зруйновано 172 заклади культури та 36 об’єктів культурної

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше