В «Укренерго» повідомили, коли планується відновити нормальну схему постачання енергії до Харкова

Автор Галина Шподарева

Після масштабної ракетної атаки 22 березня найскладніша ситуація з енергопостачанням зберігається в Харкові. В місті заживлена критична інфраструктура та близько 30-40% побутових споживачів.

Про це повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

За словами Кудрицького, протягом ночі і завтрашнього дня планується додати до електроживлення Харкова ще приблизно 40-50% від спроможностей, які енергетики мають на цей момент.

«Далі протягом декількох днів ми плануємо відновити нормальну схему постачання енергії до міста. Зауважу, що в Харківській області особливих проблем з енергопостачанням немає. Ворог цілив саме по енергетичних об’єктах, які живлять місто», – пояснив керівник «Укренерго».

Він попередив, що певні обмеження електропостачання в Харкові можуть зберігатися протягом вихідних, і ще, можливо, декількох днів.

В інших же регіонах введення графіків відключень не прогнозується, хоча до їх застосування треба бути готовим. «На вихідних споживання традиційно спадає, тому нам буде легше його покрити. Тим не менше, враховуючи масштаб пошкоджень, треба дійсно бути готовими до певних невеликих обмежень. Але поки що ми їх не плануємо».

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше