З Екопарку продовжують евакуювати тварин

Автор Галина Шподарева

У Київський зоопарк прибула тигриця, врятована з-під обстрілів з харківського Екопарку. Тварина перебуває у жахливому стані – змучена постійним стресом, зі стертими іклами, облізлою шерстю та ранами на тілі.

Ветлікарі столичного зоопарку дали оцінку загального стану тигриці, зробили детальний огляд та лікування опіків і ссадин, протишокову та патогенетичну терапію, антибіотикотерапію та забір крові для загального та біохімічного дослідження.

«Тигриця перебуватиме у карантинній зоні зоопарку протягом місяця. Наразі наші фахівці проводять моніторинг стану тварини кожні 15–20 хвилин. Тварина не належить до конкретного виду, оскільки є гібридом. Її вага  становить 200кг, вік невідомий.

Ми робимо все можливе для її здоров’я, комфорту та благополуччя, і життя переможе!», – йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці Київського зоопарку.

Сьогодні з харківського Екопарку вдалося вивезти трьох бурих та одного гімалайського ведмедя, а також трьох шотландських корів. Крім того, вдалося зловити північного оленя, який втік із розбомбленого вольєра, його також евакуювали. Проте наприкінці робочого дня посилилися обстріли, стріляли з «Градів», також надійшло попередження про авіанальот, тому вивезти більше тварин можливості не було.

«Щодо того, скільки тварин ще потрібно евакуювати. За таких темпів це ще 15–20 ходок. Ви все бачите, у яких екстремально нервових, небезпечних для життя умовах це відбувається. Те, що робить наша команда – це просто неймовірно, і я не можу передати словами, наскільки я вдячний хлопцям, які йдуть на величезний ризик заради порятунку тварин», повідомили в Екопарку.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше