З регіону було релоковано майже 80% бізнесу: в ХОВА розповіли про повернення підприємств на Харківщину

Автор Галина Шподарева

Від початку року майже 8000 підприємців відкрили власну справу на Харківщині: щомісяця кількість зареєстрованих ФОПів збільшується приблизно на 10%.

Про це 20 липня розповів заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов.

Внаслідок повномасштабного вторгнення майже 80% бізнесу регіону було релоковано до західних областей країни. Процес повернення і відновлення роботи підприємств Харківщини стартував після вересневого контрнаступу ЗСУ та деокупації майже усієї території регіону.

«Особливо це стало відчутно на початку 2023 року. Завдання обласної військової адміністрації – це не лише відновлення, відбудова нашої області, але й створення робочих місць, повернення підприємств у наш регіон. Допомога підприємствам поновити свою роботу», – зазначив Євген Іванов.

Крім того, на Харківщині щомісяця приблизно на 10% збільшується кількість зареєстрованих ФОПів. Майже 8 000 підприємців відкрили власну справу у сфері надання послуг. Це перукарні, салони краси, сервіси технічного обслуговування автомобілів тощо. Такого результату вдалося досягти в тому числі завдяки доступному кредитуванню.

«У нас продовжує працювати програма кредитування «5-7-9%». Завдяки плідній співпраці з першим віцепрем’єр-міністром – Міністром економіки України Юлією Свириденко нам вдалося налагодити роботу цієї програми для аграріїв та бізнесу Харківщини. Нині наш регіон посідає 6 місце в Україні за кількістю таких виданих кредитів», – додав Євген Іванов.

Детальну інформацію щодо доступного кредитування за програмою «5-7-9%» можна дізнатися за посиланням.

📸Фото: Дмитро Гайдук

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше