Заказных сюжетов меньше, когда Кернес в отпуске. Ответ начальника информационного департамента на мониторинг свободы слова.

Автор АТН

Харьковская область в лице региональных телеканалов — ХОДТРК, 7 канала и «Симона» – в лидерах по количеству  размещения «заказных» материалов в Украине.  Такие выводы мониторинга «Телекритики» сообщила эксперт Наталия Соколенко. Причем доля «джинсы», в первую очередь политической, растет от месяца к месяцу. В апреле она достигла апогея — заангажированным можно считать каждый третий сюжет, в то время как марте, а особенно в ферале-январе их было значительно меньше.
Наталья Соколенко, «Телекритика»
У квітні, нажаль, показники впали і кожен третій матеріал у ХОДТРК і у 7 канала виглядає таким, що він має ознаки замовності нажаль, інакше кажучі – “джинса”. Тобто я не стверджую, що ці всі сюжети були проплачені, що – там були хвалебні сюжети про мера чи голову держадміністрації, – що вони були проплачені, але вони виглядають так, що вони могли бути проплачені, або замовлені по дзвінку. Так журналіст BBC не робив би такий сюжет про мера Лондона і його об’їзд Лондона; обов”язково були б люди, принаймні це була б не опозиція, ну якийсь експерт чогось, в галузі комунального господарства, який хоча б оцінив ефективність чи об’їзду, чи вжитих якихось заходів так по прибиранню сміття – доречі в Харкові дуже чисто у порівнянні з Києвом, я хочу це відзначити, напевно, це заслуга мера. Але все одно журналіст – це не піарник, не представник прес-служби мерії, навіть, якщо канал належить мерії. Бо є професія, є стандарти професії, бо якщо лікарня ж не буде голова обласного управління медичного вказувати хірургу як йому робити операцію на серці, не буде вказувати, бо у хірурга є протокол, є свої правила проведення операції. Так, не має бути вказівок від мерії та обласної держадміністрації

Марина Николаева, АТН
А есть тогда у экспертов ответ на вопрос, для себя хотя бы, из-за чего произошел этот скачок, с января?

Наталья Соколенко, «Телекритика»
Чесно кажучи, я думаю просто в січні ваші керівники відпочивали, було таке? 

Юрий Сидоренко, нач. информационного департамента Харькова
Да

Наталья Соколенко, «Телекритика»
От відповідь є, а тут вони активізувались, і знову хочуть виглядати в очах виборців потенційних добре. 
 

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше