Зброя, вибухівка, антикваріат: результати роботи Нацгвардії на харківських блокпостах

Автор yelyzaveta

Кінологи 5-ї Слобожанської бригади протягом минулого тижня запобігли ввезенню до Харкова чергової «партії» зброї, набоїв, вибухівки та наркотичних засобів. також чотирилапі гвардійці виявили немалу кількість крадених мобільних телефонів, годинників та предметів антикваріату.

Про це повідомили в пресслужбі 5 Слобожанської бригади НГУ.

Так, у понеділок, 27 листопада, о 10:10 на в’їзді в місто Харків з боку Чугуєва під час фільтраційних заходів, мобільною кінологічною було зупинено транспортний засіб Peugeot Boxer під керуванням чоловіка 1991 р.н. Під час огляду автівки кінологом зі службовим собакою Аморек в салоні автомобіля було виявлено: 2100 патронів калібру 5.45 та 78 патронів калібру 9 мм.

Зброя, вибухівка, антикваріат: результати роботи Нацгвардії на харківських блокпостах 5

У той же день та на тому ж блок-пості о 12:40 під час спроби проїхати у Харків було зупинено для огляду  автівку Volkswagen Transporter 5 під керуванням чоловіка 1977 р.н. Кінологом зі службовим собакою Мальта в салоні автомобіля було виявлено: 150 патронів калібру 5,45, три гранати: М67, РГД та Ф1. Всі гранати перевозилися правопорушником переведеними до бойового стану.

28 листопада о 12:10 на в’їзді в місто Харків з боку російського кордону мобільною кінологічною групою був зупинений для огляду автомобіль KIA Sorento під керуванням чоловіка 1986 р.н. Кінологом зі службовим собакою Мальта в салоні було виявлено: 275 патронів калібру 5,45 та два патрони калібру 7,62. При ретельному догляді автівки було виявлено, що правопорушник намагався незаконно ввести у Харків в розібраному стані автомат АК-74. У тій же автівці була знайдена велика кількість крадених нагород невідомого походження, мобільних телефонів та годинників.

Зброя, вибухівка, антикваріат: результати роботи Нацгвардії на харківських блокпостах 7

Наприкінці тижня, 1 грудня о 9:10 на блок-пості на в’їзді у Харків зі сторони Києва під час фільтраційних заходів мобільною кінологічною групою  було зупинено автомобіль Mersedes Sprinter під керуванням чоловіка 1984 р.н. Під час огляду транспортного засобу кінологом зі службовим собакою Аморек в салоні автомобіля було виявлено сіро-зелену речовину рослинного походження у кількості приблизно 3 грами.

У той же день та на тому ж блок-пості о 10:20 для перевірки було зупинено автівку Nissan X-Trail без державних номерних знаків української реєстрації під керуванням чоловіка 1999 р.н. Під час огляду транспортного засобу кінологом зі службовим собакою Мальта в салоні автомобіля були виявлені дві штурмові гвинтівки українського виробництва.

Зброя, вибухівка, антикваріат: результати роботи Нацгвардії на харківських блокпостах 9

О 14:50 цього ж дня мобільною кінологічною групою в/ч 3005 Східного ОТО було зупинено транспортний засіб Mersedes Sprinter під керуванням чоловіка 1974 р.н., який намагався проїхати у Харків з боку Києва. Під час огляду автівки кінологом зі службовим собакою Аморек в салоні автомобіля було виявлено гранату М67 та багнет ніж. Під час більш ретельного догляду службова собака знайшов ще 800 патронів калібру 5.56, 600 патронів калібру 7,62 та пороховий заряд 1 кг.

2 грудні о 10:25 на в’їзді до Харкова з боку м. Дніпро під час фільтраційних заходів для огляду було зупинено автівку Kia Besta під керуванням чоловіка 1972 р.н. Під час огляду транспортного засобу кінологом зі службовим собакою Мальта в салоні автомобіля були виявлені приховані 10 таблеток препарату «Трамадол» – анальгетика, що відноситься до потужних знеболювальних засобів опіоїдного ряду та відпускається лише за рецептом лікаря.

Зброя, вибухівка, антикваріат: результати роботи Нацгвардії на харківських блокпостах 11

О 14:35 на тому ж блок-пості під час спроби проїхати в місто Харків для перевірки була зупинена автівка ВАЗ 21093. Під час огляду транспортного засобу кінологом зі службовим собакою Аморек в салоні автомобіля у пасажира 1983 р.н. було виявлено: 18 таблеток «Габана» (Прегабалін 300 мг). Прегабалін – речовина досить молода. Винайдена фармакологами у 2004 році, вона спочатку призначалася для лікування епілепсії, як засіб проти судом. Пізніше відкрилися її властивості справлятися з депресією й тривожністю, як обіцяли виробники, без виникнення залежності. Завдяки чому його почали використовувати в наркологічній практиці, як засіб позбавлення від абстинентного синдрому («ломки»). Як і будь-який медикамент з ефектом зміни психологічного, психічного стану, він став легальним препаратом для наркоманів. В цій же автівці службовий собака виявив ще 177 таблеток препарату «Діазепам» (Hexalid, 5mg), який також часто використовують наркозалежні.

Того ж дня, 2 грудня, о 15:05 на блок-пості при в’їзді у Харків з боку росії під час фільтраційних заходів мобільною кінологічною групою 5-ї Слобожанської бригади було зупинено транспортний засіб Volkswagen T4 під керуванням чоловіка 1974 р.н. Під час огляду автівки кінологом зі службовим собакою Бігі в салоні автомобіля було виявлено цілий арсенал: 6 гранат РГД – 5,6 уніфікованих запалів ручної гранати модернізованих, 210 патронів калібру 5,45 та 8 патронів для ПМ калібру 9 мм.

Зброя, вибухівка, антикваріат: результати роботи Нацгвардії на харківських блокпостах 13

Ще 4 випадки протизаконного ввезення зброї, боєприпасів та наркотичних речовин зафіксовані протягом неділі.

О 14:45 на в’їзді Харків зі сторони м. Зміїв під час догляду автівки Volkswagen Golf 4 під керуванням чоловіка 1986 р.н. кінологом зі службовим собакою Бігі в салоні автомобіля було виявлено 31 г речовини рослинного походження сіро-зеленого кольору.

Через 15 хвилин на тому ж блок-пості в автомобілі Volkswagen T4 під керуванням чоловіка 1981 р.н. виявили чергову речовину рослинного походження сіро-зеленого кольору 1 грам.

Зброя, вибухівка, антикваріат: результати роботи Нацгвардії на харківських блокпостах 15

Того ж дня, 3 грудня, о 9:30 на блок-пості, який розташований на трасі Чугуїв – Харків під час фільтраційних заходів мобільною кінологічною групою в/ч 3005 Східного ОТО було зупинено транспортний засіб Kia Pregio. Під час огляду автівки офіцером-кінологом зі службовим собакою Ірбіс в салоні було виявлено: дві гранати РГД – 5, чотири уніфіковані запали ручної гранати модернізовані, 800 патронів калібру 5,45 та багнет-ніж.

О 15:05 на тому ж блок-пості під час перевірки автомобіля Ford під керуванням чоловіка 1975 р.н. кінологом зі службовим собакою Джукі в багажнику автомобіля було виявлено: три гранати М67 з запалом, один запал УЗРГМ2 та 60 набоїв калібру 5.45.

У всіх випадках на місце подій були викликані слідчо-оперативні групи Національної поліції України.

Зброя, вибухівка, антикваріат: результати роботи Нацгвардії на харківських блокпостах 17

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше