Зловживала владою та зробила шкоду майже на 1,3 млн гривень: викрито чиновницю Харківської обладміністрації

Автор Ксенія Кайдалова

СБУ викрила чиновницю Харківської обласної адміністрації на зловживаннях під час державних закупівель. Завдана шкода – майже 1,3 млн грн.

Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Співробітники Служби безпеки викрили головного спеціаліста обласного Департаменту науки та освіти на зловживаннях під час закупівель обладнання для спеціальних шкіл.

Встановлено, що восени 2021 року обласний Департамент освіти та науки проводив закупівлю інтерактивних LED-панелей із вбудованими комп’ютерами у харківську спеціалізовану школу для дітей з порушеннями зору.

Головний спеціаліст Департаменту, яка за своїми службовими обов’язками була уповноваженою особою з питань державних закупівель, всупереч інтересам служби визначила переможцем київську комерційну фірму, що запропонувала значно завищені ціни на цей товар. Вартість їхньої пропозиції була завищена порівняно з ринковою ціною майже на 60%.

Не зважаючи на значно завищену ціну, договір був укладений саме з цим постачальником.

За результатами ініційованої СБУ судово-економічної експертизи, розмір шкоди, завданої державі внаслідок протиправних дій чиновниці, становить 1 282 760 грн.

фігурантці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки).

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова співробітниці Харківської обласної адміністрації повідомлено про підозру за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України), повідомив спікер прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ в Харківській області спільно зі слідчими Нацполіції за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова.

Зловживала владою та зробила шкоду майже на 1,3 млн гривень: викрито чиновницю Харківської обладміністрації 7

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше