Зловживав службовим становищем: судитимуть колишнього посадовця

Автор Ксенія Кайдалова

Харківською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього першого заступника однієї з місцевих рад Харківського району за фактом зловживання службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди для юридичної особи, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам, та за фактом службового підроблення (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України) 

За даними слідства, наприкінці 2019 року виконавчим комітетом однієї з міських рад у Харківському районі на сайті «Prozorro» опубліковано оголошення про проведення відкритих торгів щодо закупівлі 480 тонн кам’яного вугілля. Переможцем аукціону визнано товариство з обмеженою відповідальністю, з яким у подальшому укладено договір. 

Згодом обвинуваченим були безпідставно укладені та підписані додаткові угоди до вказаного договору від імені міського голови. Фактично посадовець зменшив обсяг поставки камʼяного вугілля шляхом збільшення його вартості, не маючи документальних підтверджень зростання ціни. 

У результаті цього місцевій громаді спричинено збитки у вигляді надмірно сплачених грошових коштів за договором в розмірі понад 400 тис. грн.  

Досудове розслідування проводив СВ ВП №3 ХРУП №1 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Санкція статей передбачає покарання у виді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше