Дитячі синтезатори Casio: різновиди та особливості ®

Автор Ксенія Кайдалова

Сучасні дитячі синтезатори Casio – це дуже широка категорія музичних інструментів, які у той самий час можна вважати й іграшками. Насправді відмінності між моделями, які входять в цю категорію можуть бути колосальним і зумовлювати особливості їхнього використання для розвитку музикальних здібностей дитини або для розваги. Докладніше про це в нашій статті стислий огляд від експерта інтернет-магазину Музлайн

Дитячі синтезатори Casio: різновиди та особливості ® 7

Інтелектуальні ігри

Вважається, що здібності до навчання музиці прокидаються в дітях раніше за здібності до розвитку мовлення. Так це чи ні, питання дискусійне і в основному цікавить фахівців, а на практиці більшість батьків, які зацікавлені у всебічному розвитку свого нащадка, схильні купувати музичні інструменти та музичні іграшки дуже рано. Тож у якості відгуку на цей запит виробники електронних піаніно пропонують величезну кількість моделей, орієнтованих на найменших користувачів. Це переважно:

  • іграшкові синтезатори з моно звучанням;
  • іграшкові синтезатори з можливістю підключення мікрофону:
  • учнівські синтезатори базового рівня;
  • синтезатори для навчання зі зменшеною та повноцінною клавіатурою. 

Завдяки такому розмаїттю інструментів, процес гри поступово може стати процесом навчання, а музика – природним фоном життя та розвитку дитини. 

Чим відрізняються перераховані вище моделі? 

Звичайно звуком та дизайном. 

Іграшкові синтезатори для дітей у віці двох-трьох років – це інтерактивні іграшки, подібні до справжніх синтезаторів, які живляться від батарейок та здатні видавати примітивне, але правильне з точки зору строю звучання. Якщо у пріоритеті  розглядати освітню мету, то такі інструменти підходять для музикування однією рукою та виконання найпростіших мелодій, які може засвоїти дитина. У якості бонуса такі моделі можуть мати добірку смішних звуків у бібліотеці тембрів, що імітують звучання як інших інструментів, так і голоси тварин. Це також зручний інструмент для ритмічного розвитку дитини, але використовувати його треба правильно і під наглядом дорослих. 

Більш продвинуті моделі з більшою кількістю клавіш, наближені до учнівських синтезаторів, підходять для ускладнення навичок, але все ж таки первинно орієнтовані на гру та розваги. 

Дитячі учнівські синтезатори – це вже повноцінні музичні інструменти початкового рівня, які підходять для гри двома руками, розучування більш складних п’єс зі шкільного репертуару, акомпанементу та практики етюдів та гам. 

Дитячі синтезатори Casio: різновиди та особливості ® 9

За словами експертів інтернет-магазину Muzline, всі моделі, розроблені для дітей мають доволі доступну вартість, але все ж таки можуть суттєво відрізнятися за ціною в рамках від декількох десятків доларів до декількох сотень, тож якщо амбіції молодого музиканта ростуть, зростатиме і ціна їхньої реалізації. 

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше