Гальма велосипеда: ефективність системи ®

Автор Галина Шподарева

Гальмівна система велосипеда прямо впливає на безпеку поїздок. Усі елементи двоколісного транспорту мають бути справними, а особливо це стосується гальм. Швидкісний та потужний байк потрібно оснастити ефективним засобом зупинки.

Оптимальні варіанти гальмівних систем можна придбати на сайті https://veloplaneta.ua/tormoznye-sistemy, де кожен знайде важливий елемент саме для свого велосипеда. Інтернет-магазин «Велопланета» пропонує величезний асортимент будь-яких запчастин, а також безпосередньо різні моделі двоколісного транспорту — гравійні, шосейні, міські та дитячі байки на будь-який смак та потреби.

Види велосипедних гальм

Системи для зупинки поділяють на барабанні, обідні та дискові. Всі вони мають різні механізми дії. Барабанні запускають рухом педалей у зворотному напрямку. Такий вид називають ножним, а його деталі знаходяться всередині задньої втулки. Це застарілий тип, що зустрічається в моделях дешевого сегмента. Як правило, йдеться про дитячі байки з примітивним керуванням.

Можливо, в барабанному варіанті можна знайти переваги. Вони дешеві, не потребують обслуговування та дуже прості у використанні. Але такі системи не мають необхідної потужності та функціонують із затримкою.

Ободні гальма діють за принципом затискання колодками обода. Їхні переваги:

  • відсутність затримки;
  • уповільнення одразу двох коліс;
  • контроль за велосипедом;
  • простота процесу.

Ободні гальма можуть мати різну конструкцію, що встановлюється на такі типи велосипедів, як гірські та шосейні. Кліщові системи дуже легкі за вагою, і це важливо для швидкісних байків, але потужність у них достатньо висока. Ободні гальма використовують у прогулянкових, дитячих та шосейних велосипедах.

Дискові — найсучасніший вид, що широко застосовується в нових моделях велосипедів. Вони потужні, проте не вимагають багато зусиль під час використання. Підійдуть для гірських байків в умовах бездоріжжя. Дискові гальма можуть бути механічними та гідравлічними.

Які гальма вибрати?

Вибір залежить від моделі велосипеда та умов, де він буде експлуатуватися. Дитячі та міські байки, на яких плануєте їздити рідко й гарними доріжками, не варто оснащувати просунутими моделями гальм — там буде достатньо ободних. Але для гірських чи гравійних велосипедів, що будуть їздити в умовах бездоріжжя, розвивати швидкість, потрібні дискові системи, бажано гідравлічні.

Не нехтуйте безпекою й підбирайте якісні гальма. Швидка реакція системи та контроль ситуації — запорука достатньої безпеки на дорозі.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше