Як боротися зі страхом і тривогою?®

Автор Галина Шподарева

І страх, і тривога — нормальні відчуття людини. Вони навіть допомагають нам продумати ризики наперед, уникнути негативних подій у майбутньому чи підготуватися до них. Погано, коли ми відчуваємо страх і тривогу постійно, не встигаючи відволіктись і відпочити від них. 

Сьогодні переважна частина українців живе в таких реаліях, коли ці відчуття не відступають. Але якщо вони заважають займатися повсякденними справами та спілкуватися з оточенням, необхідно звернутися до спеціаліста, що визначить, як подолати страх і тривогу, продовжити повноцінне життя. 

Як боротися зі страхом і тривогою?® 7

Способи допомогти собі

Подолання страху та тривоги — важливий крок на шляху до здорового емоційного стану. Ось кілька порад, які допоможуть їх позбутися:

  • приймайте та виражайте свої емоції, намагайтеся зрозуміти їх причину;
  • релаксуйте — використовуйте дихальні вправи, медитацію, йогу, малюйте, гуляйте на свіжому повітрі;
  • розвивайте радісні думки — згадуйте позитивні аспекти свого життя, особисті досягнення та сильні сторони;
  • дотримуйтесь здорового способу життя — наладьте розклад сну, правильно харчуйтесь, забезпечте регулярну фізичну активність.

Ці методи допоможуть опанувати себе, стати спокійним і врівноваженим. Але якщо вони не працюють, потрібно звернутися до спеціаліста. 

Допомога психотерапевта

Платформа Pleso зібрала фахівців, які допоможуть опанувати тривожні стани, користуючись спеціальними методиками. Вони сприятимуть переоцінці негативних думок, розроблять індивідуальну стратегію опанування стресу, допоможуть впровадити нові, здорові способи поведінки. Психотерапевт також дасть пораду, як знайти причини страху та тривоги, навчить методик подолання негативних емоцій.

Позбавлення страху та тривоги — це індивідуальний процес, який вимагає особливого підходу до кожного випадку. Важливо звернутися до спеціаліста, якщо ви відчуваєте, що не можете впоратися самостійно. Не бійтеся зробити рішучий крок на шляху до подолання страху та тривоги, бо він стане початком покращення емоційного стану та якості життя.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше