Як не переїсти на Новий рік під час застілля ®

Автор Галина Шподарева

Напередодні Нового року на столах готується безліч чудових страв, а сім’ї збираються в колі рідних і близьких, щоб насолодитися святковою атмосферою за святковою вечерею. Для тих, хто стежить за своєю фігурою, важливо дізнатися, як насолоджуватися святковими частуваннями, не піддаючись спокусам переїдання. Зібравши думку більшості, виділимо основні поради.

Як не переїсти на Новий рік під час застілля ® 7

Фото: klike.net

Для підтримки форми рекомендується підходити до святкового столу не голодними, попередньо насичуючись збалансованим харчуванням. Овочеві салати стануть чудовим вибором, забезпечуючи відчуття ситості. Слід уникати експериментів з алкоголем, оскільки він стимулює апетит і може призвести до переїдання організму. Обирайте легкі страви, не переїдайте, поступаючись місцем легкозасвоюваним і більш здоровим опціям.

Важливо шанобливо поставитися до свого організму, уникаючи надмірного поглинання десертів і фруктів після основних страв. Збільште споживання зелені та овочів, щоб зміцнити відчуття ситості та підтримувати контроль над споживанням. Перед трапезою рекомендується пити воду з лимоном, а під час їжі уникати її запивання. Уникайте молочних продуктів і десертів на основі масляного крему.

Тим, хто готує новорічні частування, варто звернути увагу на рецепти салатів з олією, додавати на стіл більше зелені та овочів. Замініть звичайні бутерброди на асортимент сирів, морепродуктів і легких м’ясних делікатесів. Уникайте надмірного вживання хліба і приділіть увагу м’ясу, птиці, рибі та морепродуктам. Десерти на основі фруктів з горіхами або шоколадом стануть більш корисною альтернативою.

Не забувайте про фізичну активність, яка сприяє ефективнішому засвоєнню їжі. Після кількох тостів можна влаштувати перерву на танці, вікторини або коротку прогулянку. Важливо уважно слухати свої відчуття і не забувати про активні розваги, щоб не проводити весь час за столом.

Основне правило – насолоджуватися святом і поміркованістю у вживанні, надаючи перевагу якості над кількістю. Не варто себе позбавляти задоволення скуштувати смачні страви, але важливо знати міру і не забувати про загальну калорійність споживаної їжі. Краще з’їсти те, що хочеться, особливо в таке свято, але в невеликій кількості, ніж взагалі не куштувати смачні страви. Науково доведено, що важливо не те, що ми їмо, а загальна калорійність їжі. Якщо весь день їсти мало, то на вечір можна дозволити собі добре поїсти, і це ніяк не позначиться на фігурі, якщо при цьому денна норма калорій не буде порушена.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше