Іще разок: вічна класика, яку ти захочеш перечитати ®

Автор Галина Шподарева

Світова класика — книги, які цікаво перечитувати знову і знову. Теми, розкриті в цих книжках, актуальні й досі, бо класика має здатність розкриватися щоразу по-новому. Цікава й захоплива, вишукана й романтична, моторошна й абсурдна. Світова класика дуже різна — обирайте собі до смаку та з насолодою занурюйтесь у читання!

Світова класика — це книги, які насамперед надихають. Теми, які розкриває письменниця Шарлотта Бронте у своїй книжці “Джен Ейр”, актуальні й досі та надихають тисячі жінок по всьому світу. Авторка в романі підіймає такі важливі теми, як жіноча незалежність, виховання, релігія та проблема правильності вибору життєвого шляху, а також, звичайно, має місце й тема кохання між жінкою і чоловіком. Теми фемінізму торкається книжка “Ошукана жінка”, яку написала всесвітньо відома феміністка Симона де Бовуар. Дуже надихає книжка Марка Твена “Жанна д’Арк”. Це історія подвигу всім відомої народної героїні Франції Жанни д’Арк. Це вельми атмосферний твір, що розкриває історію Столітньої війни та насамперед персону Жанни Д’Арк. Надзвичайно вселяє віру в майбутнє роман “Кохання під час холери”, який написав Габріель Гарсіа Маркес. Це розповідь про двох закоханих, почуття яких витримують випробування часом.

Іще разок: вічна класика, яку ти захочеш перечитати ® 7

Книги, які має прочитати кожен — це бестселери світової літератури. Світова скарбниця класики багата на велику кількість романів, у яких ми можемо дізнатись відповіді на актуальні для всіх часів питання. Наприклад, питання соціального бар’єру між двома закоханими. Важкість його подолання описано в книжці Джейн Остін “Гордість та упередження”. Дуже зворушлива історія трагічного кохання описана у творі “Ті, що співають у терні”, яку написала Коллін Мак-Каллоу.

Іще разок: вічна класика, яку ти захочеш перечитати ® 9

Найкраща світова класика має велике історичне й культурне значення. У книжці “Королева Марго”, яку написав Александр Дюма, змальовані події середньовічної Франції. Зокрема, у романі поданий один з основних та найдраматичніших моментів протистояння католиків і гугенотів — Варфоломіївська ніч. Приголомшливий сюжет цієї історії не залишає байдужим нікого. Одним із найцікавіших романів усіх часів та народів вважають ще одну книжку  Александра Дюма — “Граф Монте-Крісто”. Це історія Едмона Дантеса, який, здійснивши зухвалу втечу, повертається в рідне місто, щоб відновити справедливість та помститися тим, хто зруйнував його життя. Кожен із вас знайде в цьому творі багато захопливого й цікавого. Дуже цікавими також є романи геніального Ернеста Гемінгвея. Легендарна книжка “Свято, яке завжди с тобою” відтворює яскравий образ післявоєнного Парижа 20-х років. З цією книжкою читач занурюється в неповторну атмосферу паризького життя тих років. А у книжці “Острови поміж течій” читач познайомиться з історією митця та шукача пригод Томаса Гадсона. Твір також знайомить із суворою реальністю драматичних подій часів Другої світової війни. Книги зарубіжної класики (https://book-ye.com.ua/catalog/zarubizhna-klasyka/) ви завжди можете придбати в мережі магазинів «Книгарня «Є».

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше