Світле пиво — один з найвідоміших алкогольних напоїв у світі. Його традиційні сорти відрізняються відмінною пінистістю, приємним золотистим кольором, яскравим солодовим смаком та тонким ароматом. Якщо до вас зненацька завітали друзі, або ви просто хочете насолодитися смаком цього напою, переглядаючи гру улюбленої футбольної команди, скористайтеся послугами онлайн-супермаркету Турбо, перейшовши за посиланням https://turbo.ua/category/svitle-pyvo (доступно в Києві). Це популярний сервіс експрес доставки з власними дарксторами в місті, доступними цінами та унікальною бонусною системою TurboCoin.
На сайті або в мобільному додатку Turbo ви можете замовити продукти харчування: свіжі овочі, фрукти, м’ясо, рибу, заморозку, солодощі, товари для дітей та домашніх улюбленців. Всі продукти доставляються в спеціальних термосумках. Замовлення приймаються онлайн та миттєво обробляються. Для доставки продуктів за вказаною вами адресою кур’єрам Турбо знадобиться від 15 хвилин. Все дуже швидко та зручно. Замовивши товарів на суму від 400 грн, ви отримуєте приємний бонус — безкоштовну доставку.
Види світлого пива
Серед різновидів світлого пива виділяють фільтроване, ячмінне, нефільтроване, пшеничне та міцне. Кожній марці притаманні кілька характеристик.
Світле фільтроване пиво піддається багаторазовій фільтрації. Кількість циклів очищення залежить від виробника та марки. Зазвичай їх два або три. Готове світле пиво не містить продуктів бродіння (дріжджів), в ньому немає осаду. Це збільшує термін придатності напою до 6-8 місяців. При додаванні консервантів він може зберігатись ще довше.
Світле нефільтроване пиво багате на мікроорганізми, які надають напою особливого вираженого смаку та аромату. Головний недолік такого продукту — мінімальний термін зберігання. Від фільтрованого він відрізняється більш каламутним кольором та наявністю невеликого осаду.
Популярні сорти світлого пива
Сучасні бренди активно експериментують з рецептурою та інгредієнтами, завдяки чому з’явилося безліч різних сортів, стилів та смаків світлого пива. Найпопулярніші з них:
- Пілснер. Прозоре пиво золотистого відтінку, яке має пишну пінну шапку. Для нього характерний збалансований смак, в якому переважає чистий солод і хміль, присутня легка гірчинка.
- Лагер. Продукт низового бродіння, який дозріває під час зберігання. Пиво прозорого солом’яного відтінку, при створенні якого може використовуватися рис та кукурудза. Має легкий аромат та злегка солодкий смак. Для лагеру характерна специфічна гіркота та сухість.
- Пейл Ель. Ця категорія світлого пива відрізняється приємним мідно-золотим кольором. В ароматі яскраво проступають відтінки фруктів, у смаку — помітна гіркота. Пейл Ель має пишну та стійку піну.
- Кельш. Напій верхового бродіння з гірким смаком та хмелевим присмаком. Прийнято подавати охолодженим. Аромат кельша максимально розкривається при температурі 7-10°C. Кельш рекомендується пити зі спеціальних склянок об’ємом 200-400 мл.
- Пшеничний Вайсбір. Має приємний м’який смак та насичений аромат. Цей сорт не фільтрують і процес бродіння продовжується у тарі. Його рекомендують вживати відразу після приготування, оскільки термін зберігання такого пива всього 5-7 днів. Пшеничний Вайсбір подають у високих келихах з солоними закусками.
- Бік. Традиційне світле пиво. Вміст алкоголю у більшості варіацій цього продукту — 6%. Для нього характерна приглушена гіркота.
На відміну від темних сортів, світлі сорти пива вважаються більш легкими та літніми. Вони мають чистий бурштиновий колір та менш яскравий післясмак. Світле пиво прекрасно поєднуються з сиром, чіпсами, горішками, креветками, сушеними та в’яленими закусками.
Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”