У будинку з’явилася кішка: що потрібно купити насамперед ®

Автор Галина Шподарева

Кішки – одні з найпопулярніших домашніх вихованців. Їх люблять за незалежний характер, що дивовижним чином поєднується з прихильністю до господаря, за тихе муркотіння, здатність робити оселю затишною, створювати в ній особливу ауру. Пухнастиків заводять частіше ще й тому, що їх легше утримувати. Котів не треба вигулювати по три рази на день, купати після пробіжок по калюжах. Але це зовсім не означає, що пухнастий вихованець не потребує догляду. Якщо ти хочеш завести кошеня або дорослу кішку, варто заздалегідь підготуватися й придбати все, що допоможе організувати побут і зробить життя твого улюбленця комфортним та приємним.

Зоотовари «першої потреби»

Асортимент товарів для домашніх тварин неймовірно широкий та різноманітний. Для муркотуна можна придбати безліч речей – від миски для корму до власного «котеджу» в декілька поверхів. Але не поспішай купувати все підряд. Почни з найнеобхіднішого. До цього списку входять:

  1. Лоток-туалет та совок для прибирання. Це must-have для всіх, у кого вдома є кішка. Моделі туалетів є різні. Найбільший попит мають відкриті лотки. Вони можуть бути різної висоти та місткості, з сіткою й без неї. Модель варто вибирати з урахуванням віку пухнастика. Для кошеняти краще придбати невеликий лоток із невисокими бортами. Туалет для дорослого кота повинен відповідати його розмірам: тварина має поміщатися туди цілком. Краще, якщо борти будуть високими, вони не дозволять наповнювачу висипатися на підлогу. На додаток до лотка прихопи й совок.

  2. Наповнювач для туалету. Залежно від складу він може бути бентонітовий, силікагелевий, з деревних чи зернових відходів. За принципом дії – поглинальний або такий, що утворює грудки. Вибір залежить від твоїх купівельних можливостей та вподобань улюбленця. Пухнастий вихованець повинен обов’язково «схвалити» наповнювач, інакше калюжі, а то й гірше, з’являтимуться в найнесподіваніших місцях. Поки будеш привчати кішку до лотка, можеш запастися спеціальним спреєм-відлякувачем та одноразовими пелюшками.

  3. Миски для їжі та пиття. Вони можуть бути пластиковими, металевими, керамічними. Бажано мати в побуті не менше ніж три зручні мисочки різного об’єму.

  4. Лежаки. Кішка може спати де завгодно. Але жодна з них точно не відмовиться від власного спального місця, де можна ховатися й повноцінно відпочити. Вибір варіантів величезний. Купуй відкритий лежак, комфортний «диванчик» із велюру, затишне «гніздечко» або повністю закритий будиночок.

  5. Дряпка. Якщо тебе хвилює цілісність меблів, штор та шпалер, а також власні нерви та емоційний стан пухнастика, потрібно неодмінно купити цей корисний аксесуар. Дряпка виготовляється у вигляді килимка, стовпчика, містка. Ти можеш придбати ціле ігрове містечко, у якому буде і зручне місце для сну, і пристосування для заточування кігтів.

  6. Іграшки. Без мишок, «вудок», м’ячиків та пискалок точно не обійтися. Вони потрібні, щоб кішка могла реалізовувати свої природні мисливські інстинкти, рости активною та здоровою.

Це все тобі знадобиться буквально з першого дня появи пухнастого вихованця в будинку. Інші зоотовари купити можна з часом: переноску, килимок під лоток, щітки для вичісування шерсті, шампуні, засоби для обробки від паразитів. Все це ти зможеш знайти в Аврорі, заощадивши час та гроші на покупку.

Що потрібно враховувати при купівлі зоотоварів для пухнастиків

Вибрати потрібний варіант аксесуара серед численних котячих штучок не завжди просто. Враховуй вік вихованця, породу, «особисті пристрасті». Якщо твій улюбленець надмірно активний, подбай про його дозвілля, інакше він почне сам придумувати собі заняття. Для не дуже товариського пухнастика купи затишний лежак-будиночок, де він зможе сховатися від надмірного прояву любові з твого боку.

Аврора пропонує товари для тварин від найкращих виробників, тому жодних проблем із їхньою якістю та безпекою бути не може. Вибирай, оформлюй замовлення з доставкою в найближчий магазин і забирай, коли буде зручно. Доглядати за кішкою насправді просто, адже Аврора завжди готова допомогти тобі в цьому.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше