Вибираємо телевізор для дому®

Автор Галина Шподарева
https://stylus.ua/thumbs/568x568/9d/65/1883084.jpeg

Багато після важкого дня хочеться іноді просто лягти на диван чи ліжко, розслабиться і щось подивитись. Телезізор – саме та техніка, яка допомагає зробити відпочинок максимально комфортним та затишним. Завдяки йому можна подивитися фільм у 3D, розслаблююче відео, серіал, натиснувши лише кілька кнопок.

Критерії вибору телевізора

  • Розміри та розміщення. Перед тим як вибирати телезизор необхідно враховувати квадратуру кімнати, в якій його буде встановлено. У разі правило – що більше, краще не працює. І якщо ви в це не вірите, то згадайте звичайний кінотеатр, в якому найдорожчі місця знаходяться на задніх лавах;
  • Діагональ екрану. Така характеристика безпосередньо відповідатиме за ефект «занурення» під час перегляду. Діагональ слід також вибирати за кількістю вільного місця. Якщо проблем із місцем немає, можна сміливо вибирати розміри, які будуть зручні саме вам. Середня діагональ екрану складає 60-65 дюймів. Великі розміри складніше знайти на ринку і ціна їх вища, але вони гарантовано забезпечать покупцю високу якість картинки та звуку. Розміщення телевізора на відстані від глядача також залежить від діагоналі. При 70-85 дюймах місце перегляду має бути на відстані 2-3 метри, тоді як при діагоналі в 50-65 дивитися відео можна ближче. При неправильному розміщенні розміри можуть негативно вплинути на зір людини.
  • Якість передачі. Рівень деталізації картинки також відповідатиме за ефект «занурення». Чим більша якість і дозволи, тим реалістичніше здаватиметься картинка. На ринку продажів є можливість вибрати між Full HD, 2K, 4K, 8K. Всі сучасні моделі оснащені якістю передачі не менше ніж Full HD. Але телевізори з якістю починаючи від 4К знайти буде досить проблематично.
  • Швидкість оновлення. Це частота оновлення екрана, яка обчислюється у герцах. Стандартна швидкість поновлення сучасної моделі телевізора – 60 Гц. Такий показник чудово справляється для комфортного перегляду відео з гарною якістю та швидкістю інтернету. Також у деяких новітніх моделях може бути швидкість 120 Гц, але такі типи зазвичай беруть для додаткової гри на приставці.
  • Вихід в інтернет. Основна частина телевізорів підтримує вай-фай мережу, значно розширюючи функціональність. Така опція дозволяє дивитися будь-які фільми та серіали, читати новини, здійснювати дзвінки, вести ділові переговори, працювати тощо.

Також при виборі телевізора необхідно враховувати операційну систему. Найпоширенішими вважаються моделі на Андроїд, але у брендів Самсунг і ЛД є свої ОС – Tizen і WebOS відповідно. Обидві вони є досить зручними і дозволяють налаштовувати інтерфейс під себе.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше