Харьковские активисты обратились к депутатам горсовета с рядом требований

Автор АТН

Харьковские общественники выдвинули, перед сессией 7 созыва, 4 основных требований к горсовету:
1. Открытость горсовета:
Мария Андреас, активист 
Нас больше не устраивают закрытые стены, в которые мы должны стучаться, мы хотим понимать как хозяева харьковского коммунального хозяйства, да, мы с вами, как хозяева земли, на которой мы находимся, мы хотим понимать, куда расходуются средства, мы хотим понимать, какие решение принимаются, как рассчитываются тарифы и так далее.

2. Изменение в регламенте, касающегося  доступа членов территориальной громады на сессии горсовета.
3. Конструктивная работа харьковской мэрии:
Дмитрий Маринин, депутат Харьковского горсовета 6 созыва
Ни в одном городе Украины у мэра города нет 11 заместителей. Ни в одном городе Украины жилищно-коммунальный департамент не разделен на «жилищно» и «коммунальный», где ноги в одном департаменте, руки в другом. Поэтому мы предлагаем только конструктив, мы предлагаем эффективную работу.

4. Но самым главным пунктом выделяют вопрос о декоммунизации. Активисты продолжают настаивать на том, чтобы городская власть взяла во внимание и их предложения о переименовании районов, улиц, а также площадей города:
Роман Черемский, активист
Обов’язково треба провести переімінування згідно закону, не можна залишати старі назви. І громадськість напрацювала дуже дуже багато пропозицій. що врешті стало камнем спотикання – практично жодна з пропозицій громадськості не була врахована. Надзвичайно важливо, щоб на цій сесії харьківська міська рада прислухалась до того, що запропонувала громада міста». 

Свои требования активисты выдвинули в коллективном обращении.
Ми, представники харківських громадських організацій та об’єднань, що представляють широкий спектр конструктивної частини громадянського суспільства Харкова, звертаємось до вас, депутатів міської ради, основним обов’язком яких є дотримання прав і законних інтересів громадян з наступними вимогами:
1. «Відкрита міськрада». Доступ громади міста до сесій міської ради та до роботи комісій. Права і повноваження громадськості відносно діяльності органів місцевої влади та органів місцевого самоврядування повинні бути значно розширені, вимагаємо включити до складу Виконавчого комітету 10 представників громадських організацій. Ми виступаємо за зміну регламенту міської ради, та вносимо пропозицію щодо ініціювання створення Громадської ради при Харківському виконавчому комітеті.
2. З метою удосконалення  роботи харківської міської ради та органів місцевого самоврядування вимагаємо реструктуризації міської ради та її виконавчих органів. Харків не може собі дозволити утримання більш ніж 2500 працівників міськради  та її виконавчих органів за кошти платників податків. Необхідно створити оптимальну та функціональну структуру, скоротити штат до економічно та функціонально-обґрунтованої  кількості.
3. Ми виступаємо проти монополії влади на призначення секретаря міської ради. Згідно з  демократичними принципами, секретарем міської ради повинна бути людина, що очолює фракцію яка посіла друге місце за результатами виборів.
4. Відповідно до вимог закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”, з врахуванням думки Харківської громадської топонімічної групи, ми вимагаємо створення робочої групи за участю представників громадських організацій та об’єднань по підготовці та проведенню нових Громадських слухань. Лише після проведення Слухань виносити список районів та вулиць міста, що підлягають перейменуванню.

Харьковские активисты обратились к депутатам горсовета с рядом требований 7Харьковские активисты обратились к депутатам горсовета с рядом требований 9

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше