Український Шахтар виборює першість в українській Прем’єр-лізі ®

Автор Галина Шподарева

Наразі українська прем’єр-ліга в самому розпалі. Нещодавно пройшов двадцять п’ятий тур національної першості на Львів Арені. Кілька днів тому в Києві Шахтар переміг  Зорю з рахунком 3:1 та Полісся з рахунком 3:0. Тож підвищена увага українських вболівальників у Львові та по всій країні була прикута до регіонального дербі. 

Попри ці перемоги Шахтар все ще не є переможцем за турнірною таблицею. Гравці Ельслотс тимчасово перевели свою увагу на поєдинок Зорі з Шахтарем, адже він мав вирішити долю переможця. Динаміка гри була дуже напруженою, тож перемога, яку виборов Шахтар, стала справді очікуваною для вболівальників.

Шахтар відібрали на єврокубки 24/25

Після перемоги над Зорею Шахтар гарантував собі місце в єврокубках. Це сталось завдяки тому, що гірняки не втратили жодного очка в турнірах, і стали переможцями в усіх поєдинках. Це забезпечило команді четверте місце в турнірній таблиці. Сама турнірна таблиця наразі виглядає так:

  1. Шахтар;
  2. Динамо;
  3. Кривбас;
  4. Дніпро-1;
  5. Рух

Шахтар вже кілька років поспіль є найбільш успішним клубом України. Його найбільші досягнення почались у сезоні 2020/2021, коли клуб досяг півфіналу Ліги Чемпіонів.

Український Шахтар виборює першість в українській Прем’єр-лізі ® 7

Від Донецька до Харкова, від Харкова до Києва

Футбольний клуб “Шахтар” був заснований у 1936 році у місті Донецьк. Назва клубу пов’язана із вугільною промисловістю Донбасу та віддає данину професії шахтаря. Хоча спочатку клуб називався Стакан, а потім Фрунзець. І лише в 1946 отримав свою теперішню назву.

Шахтар багаторазово ставав чемпіоном України та вигравав Кубок України. Крім того, клуб досягав успіхів на міжнародній арені, включаючи виступи у Лізі Чемпіонів УЄФА.В історії “Шахтаря” працювало багато відомих тренерів, включаючи Мірчу Луческу, який досяг великих успіхів з командою.

До 2014 року домашнім стадіоном клубу була донецька “Донбас Арена”. Але через війну на Донбасі Шахтар переїхав до Харкова та грав на стадіоні “Металіст” до 2022 року. Наразі клуб базується в олімпійському комплексі “Святошин”, який розташований у однойменному передмісті Києва. Подвійна втрата домашнього стадіону не зіпсувала гру гірників. Клуб, як і раніше, розвиває молоді таланти та залучає гравців, в тому числі й з інших країн. Шахтар має велику і віддану фанатську базу як в Україні, так і за її межами. Клуб залишається одним із ключових гравців в українському та європейському футболі, відомим своїми успіхами та здатністю виховувати нових талантів.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше