12 років позбавлення волі: в Ізюмі впіймали колаборанта, що прикидався поліцейським

Автор Ксенія Кайдалова

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним 33-річного мешканця м. Ізюм у добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Йому призначено покарання у виді 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати будь-які посади в правоохоронних органах на 12 років, з конфіскацією майна.

Прокурори довели, що в середині червня 2022 року під час окупації м. Ізюм 33-річний місцевий мешканець почав співпрацювати з російськими військовими. Колаборант обійняв посаду так званого «поліцейського патрульно-постової служби» в «Ізюмському районному управлінні поліції», створеному окупантами. 

В обов’язки засудженого входила охорона адміністративної будівлі псевдоправоохоронного органу з 17 години до 9 години за графіком доба через дві.

Наприкінці вересня минулого року правоохоронці затримали псевдополіціянта в Ізюмі в порядку ст. 208 КПК України. 

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області.

9 лютого 2023 року суддя Київського районного суду м. Харкова виніс обвинувальний вирок стосовно чоловіка. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше