Армія рф втратили свою п’яту частину, інші воювати не бажають

Автор Марина Ніколаєва

росія з початку повномасштабного вторгнення в Україну втратила частину своєї «бойової могутності», деякі підрозділи російської армії виснажені, повідомляє «The Guardian» з посиланням на високопосадовця Міністерства оборони США, пише «ZN».

Частина підрозділів, що відступили з-під Києва, настільки виснажені, що це ставить під сумнів їхню боєздатність, додав чиновників.

“Ми бачили ознаки того, що деякі підрозділи буквально, за всіма ознаками, знищені”, – додав він.

За оцінками США, за 45 днів кампанії в Україні агресор втратив 15-20% своєї бойової могутності.

У Пентагоні також вбачають ознаки того, що Москва розпочала мобілізацію низки резервістів і, можливо, збирається призвати на службу понад 60 тисяч людей.

При цьому ГУР МО України повідомляє, що всі більше військових рф відмовляються воювати.

Підрозділ російських спецпризначенців, що має досвід бойових дій в Сирії, у повному складі відмовився брати участь у подальших спробах штурму Маріуполя. У боях проти ЗСУ з 2 по 4 квітня цей підрозділ втратив близько 30 військовослужбовців. Відтак, надалі спецпризначенці вирішили не випробовувати долю.

📌 Останні дані щодо відбору на військову службу в РФ свідчать про низький рівень зацікавленості росіян у службі за контрактом. Згідно звіту про результати рекрутингу в місті Єкатеринбург, навіть на розмову щодо можливості підписання контракту погодилось менше 1% громадян, що перебувають в запасі.

📌 З 397 кандидатів тільки 2 дали згоду на співбесіду. Відмовились – 52, не вийшли на зв’язок – 203, робота щодо 140 кандидатів ведеться.

Відзначається і вкрай низький моральний стан вже мобілізованих. Зокрема, 7 березня з Новоайдарської поліклініки в напрямку Луганська було відправлено два автобуси ПАЗ із пораненими військовослужбовцями РФ. Відзначається, що переважна більшість з них мають поранення ніг. За висновками лікарів – найвірогідніша причина цих поранень – самокаліцтва з мето уникнення повернення в зону бойових дій.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше